RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ereklasse rugby niet voor eind maart hervat

AMERSFOORT/UTRECHT - Waar veel topsportcompetities in januari alweer gaan beginnen, moet het rugby nog even wachten. De clubs uit de Ereklasse, waaronder Eemland uit Amersfoort en het Utrechtse URC, hebben besloten voorlopig nog niet te beginnen.

Een groot aantal topsporten heeft van de overheid toestemming gekregen om weer te beginnen met trainen en spelen. Daar zijn wel enkele voorwaarden aan verbonden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zoals een testprogramma.

Voor een aantal rugbyclubs in de Ereklasse het het inpassen van deze testverplichting, twee keer per week voor alle spelers en stafleden, organisatorisch en financieel (nog) niet mogelijk gebleken. De rugbybond heeft besloten dat er pas getraind mag worden als alle teams dat op volle sterkte kunnen doen.

Vier weken trainen met contact
Als de beslissing genomen is dat alle teams weer aan de groepstraining mogen beginnen, duurt het nog vier weken voor de competitie hervat mag worden. Aangezien rugby een fysieke sport is, moet eerst geruime tijd met 'contact' getraind worden in verband met de veiligheid van de spelers.

Op 15 februari komen alle Ereklasse-clubs en de Nederlandse Rugby Bond weer bij elkaar voor een overleg. De hoop is dat dan het sein op groen gaat voor de clubs om de trainingen te hervatten. De competitie wordt in ieder geval niet voor eind maart hervat.

De verwachting is dat daarna een halve competitie wordt uitgespeeld, waarbij de resultaten van de reeds gespeelde wedstrijd (in september en oktober) blijven staan.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -