RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Taurus begint zaterdag aan eredivisie volleybal: 'We mogen weer'

1/2
HOUTEN - FC Utrecht en Jong FC Utrecht zijn al maanden bezig, maar Taurus is zaterdag de eerste regioploeg uit een 'andere' sport die sinds de meest recente lockdown een officieel competitieduel speelt op topniveau. De volleybalploeg uit Houten gaat komend weekend op bezoek bij ZVH in Zevenhuizen. "We mogen weer", jubelt trainer Erik Gras.

"Het is wel heel anders dan anders", voegt Gras er meteen aan toe. De laatste officiŽle wedstrijd van Taurus dateert uit maart van vorig jaar. Saillant details: dat was ook een uitduel tegen ZVH. "In mei mochten we weer rustig beginnen. Toen leek de competitie te beginnen vanaf augustus, maar kwam de lockdown. We hebben de laatste maanden alles wel gehad."

Testprotocol
"Maar een officiŽle wedstrijd is wel het mooiste", kijkt de trainer vooruit. In december kwam het verlossende nieuws: topsportcompetities mochten vanaf 17 december weer beginnen met trainen en spelen, als ze maar aan een streng testprotocol konden voldoen. Volleybalbond Nevobo was er snel bij en regelde 5.000 sneltests, die nu zijn verdeeld onder alle clubs.

Er is nog niemand positief getest. Misschien ook omdat we in september en oktober een uitbraak hebben gehad in de selectie"
Erik Gras, trainer Taurus

"Elke week worden we getest en voor elke training moeten de spelers een triage invullen. Pas daarna mogen ze de zaal in", aldus Gras. "Sindsdien hebben we iedereen binnenboord gehouden. Er is nog niemand positief getest. Misschien ook omdat we in september en oktober een uitbraak hebben gehad in de selectie. Veel jongens hebben het dus al gehad."

En dus heeft Taurus zich goed kunnen voorbereiden op het duel met ZVH. Afgelopen weekend oefende de ploeg uit Houten tegen SSS. Er werd met 3-1 gewonnen. "Dat zegt nog niet heel veel over komend weekend. We hebben er vooral veel zin in. Ik was vooral benieuwd naar het niveau na drie weken trainen. Zaten de automatismen er al in? Dat viel gelukkig mee, waardoor we ons op de kwaliteit konden focussen."

 Taurus-trainer Erik Gras Taurus-trainer Erik Gras | Foto: Orange Pictures

Competitie-opzet veranderd
De eredivisie volleybal is dit seizoen ingekort. Na een halve competitie gaan de bovenste vier ploegen naar de kampioenspoule. De onderste vijf nemen het tegen elkaar op in een degradatiepoule. Het is nog niet zeker of er ook een ploeg degradeert. Dat gebeurt alleen als de topdivisie, het tweede niveau, nog opgestart wordt.

In het paasweekend (2-5 april) is bovendien een bekertoernooi ingepland door Nevobo. De bovenste acht teams op dat moment uit de eredivisie spelen op vrijdag 2 april de kwartfinales. Op zaterdag 3 april volgen dan de halve finales en op tweede paasdag is de finale van het ingelaste bekertoernooi.

Het wordt voor ons een heel lastige, maar ook mooie uitdaging om ons voor de kampioenspoule te plaatsen"
Erik Gras, trainer Taurus

Maar eerst dus nog een halve competitie voor Taurus. "Het wordt voor ons een heel lastige, maar ook mooie uitdaging om ons voor de kampioenspoule te plaatsen. Of het reŽel is? Dat weet ik niet", zegt Gras. Voor het seizoen zei hij nog te mikken op een plek in de middenmoot met zijn, op veel plekken gewijzigde, selectie.

"We hebben maar een heel korte periode. Een foutje kan je maar lastig herstellen in de competitie, maar wie weet kunnen we ergens stunten. Het wordt een korte en felle periode. Als het goed is zijn we half mei klaar. Vijf maanden bikkelen, veel trainen en veel spelen."

De eredivisiewedstrijd tussen ZVH en Taurus in Zevenhuizen begint zaterdagavond om 19.30 uur.
In Namen en Rugnummers Live op Radio M Utrecht (93.1 FM) kijken we zaterdagmiddag vooruit op het duel. Zondag blikken we vanaf 14.00 uur uitgebreid terug op de competitiestart van Taurus.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -