RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Klaas Bout stopt na negen jaar bij Eemdijk, Wesley Mink blijft


EEMDIJK - Eemdijk neemt na dit seizoen afscheid van Klaas Bout. De 28-jarige Bout heeft besloten om na negen seizoenen te stoppen met voetballen.

"Hij werd ooit binnengehaald als verdediger, maar maakte bij Eemdijk voor het eerst furore als spits", vertelt Jan van Twillert van de technische commissie. "Hij zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat Eemdijk voor de allereerste keer om promotie naar de hoofdklasse speelde."

"Klaas werd altijd als ideale twaalfde, dertiende man gezien en dat was hij misschien ook wel. Een speler die multifunctioneel inzetbaar is en die door de seizoenen heen behoorlijk wat wedstrijden in het groene shirt bij elkaar heeft gespeeld. Klaas was er altijd en ging voorop in de strijd. Zonder dat hij het misschien zelf in de gaten had, groeide hij uit tot een cultuurbewaker", aldus Van Twillert.

Een van de redenen dat Bout ermee ophoudt, is zijn werk als klusser. Hij heeft een eigen klusbedrijf. "Het werk valt niet meer met het voetbal te combineren en zoals hij zelf zegt: Het is mooi geweest", geeft Van Twillert aan.

Wesley Mink
Tegenover het vertrek van Bout staat de contractverlenging van Wesley Mink. De rechtsback kwam afgelopen zomer over van dorpsgenoot IJsselmeervogels. Hij heeft besloten een jaar langer actief te blijven op De Vinken.

"Wesley is een veelzijdige speler die sterk aan de bal is, goed in de duels en zowel rechts- als linksback inzetbaar", zegt Jan van Twillert over Mink.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -