Van den Brom nadert koppositie in België

John van den Brom tijdens een persconferentie van Racing Genk
John van den Brom tijdens een persconferentie van Racing Genk © Orange Pictures
AMERSFOORT - Racing Genk is koploper Club Brugge tot op een punt genaderd. De ploeg de Amersfoortse coach John van den Brom won met 4-1 bij KAS Eupen en komt op 38 punten. Brugge heeft 39 punten.
Van den Brom - die eind vorig jaar de plotselinge overstap maakte van FC Utrecht naar Racing Genk - zag zijn ploeg al snel op 1-0 komen. Junya Ito schoot de bal in de 9e minuut langs doelman Théo Defourny. Vijf minuten later stond het echter weer gelijk. Van de rand van het strafschopgebied schoot Stef Peeters de gelijkmaker binnen.
Paul Onuachu zorgde voor de tweede voorsprong voor de bezoekers. Op aangeven van Ito schoot de Nigeriaanse aanvaller raak. Vlak na de rust maakte Onuachu zijn tweede. Nadat hij was neergehaald door de doelman van Eupen, benutte hij zelf de strafschop. Na een klein uur mocht hij nogmaals aanleggen vanaf elf meter en faalde opnieuw niet.