FC Utrecht mist St. Jago tegen FC Groningen

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Tommy St. Jago ontbreekt dit weekend in de selectie van FC Utrecht, voor de competitiewedstrijd tegen FC Groningen. De verdediger liep deze week tijdens de training een knieblessure op. Ook Emil Bergström en Maarten Paes zijn nog niet fit. De deze week van Telstar overgekomen Benaissa Benamar zit wel bij de selectie.
René Hake: 'Groningen is een moeilijk verslaanbare tegenstander'
FC Groningen, dat eerder dit seizoen in Groningen op 0-0 werd gehouden, is een lastige tegenstander. "Het is een moeilijk verslaanbare ploeg. Kijk maar naar het doelsaldo. Ze laten weinig toe", zegt Utrecht-trainer René Hake over de eerste opponent van 2021. De Groningers staan zesde, en kregen in veertien duels slechts vijftien tegentreffers. "Ze kunnen dus genoeg hebben aan één wedstrijd om een wedstrijd te winnen. En ze hebben een paar spelers die het verschil kunnen maken."
FC Utrecht en FC Groningen stonden 48 keer tegenover elkaar in de Galgenwaard: veertig keer in de eredivisie, vier keer in de beker en vier keer in de play-offs.
FC Utrecht won 37 keer, FC Groningen negen keer. De laatste keer was op 16 september 2016, en dat was ook meteen de grootste Groningse zege ooit in de Galgenwaard: 1-5. De drie duels daarna eindigden steeds in een gelijkspel.
Tegenover het geringe aantal tegentreffers van FC Groningen, stelt FC Utrecht een ploeg die voor de korte winterstop erg veel kansen nodig had om te scoren. "We creëren kansen, maar we schieten ze niet in," zegt aanvaller Eljero Elia, die een simpele boodschap heeft voor 2021. "We moeten proberen meer doelpunten te maken."

'2020 vergeten, focussen op 2021'

De oud-international is voorzichtig in zijn doelstelling. "Zo hoog mogelijk eindigen en als play-offs kan is het mooi meegenomen, vind ik. Maar play-offs moet niet het doel zijn, we moeten ons vrij spelen", aldus Elia. "We moeten veel beter, we hebben veel punten laten liggen."
Eljero Elia: 'We moeten veel beter'
Voor Elia kwam de winterstop op een slecht moment. De aanvaller, die een moeizame start kende bij FC Utrecht, leek net in vorm te komen en scoorde in de laatste twee duels voor de jaarwisseling twee keer. "Ik zit nog steeds in een lekkere flow, hoop ik", zegt Elia. Om die flow vast te houden liep hij de voorbije weken veel in de duinen. "Dat is twee minuten van mijn huis in Scheveningen."
Elia kwam voor de winterstop vaak niet in actie. De vraag is of dat kwam omdat hij de kans niet kreeg, of omdat hij er nog niet klaar voor was. "Er zijn veel dingen gebeurd, die heb ik gelaten voor wat het is. Er zijn veel dingen Ik laat 2020 achter me en focus me op 2021. Ik wil van elk moment dat ik in het veld sta genieten. "

Benamar

Hake gaat ook nog in op de komst van de al eerder genoemde Benamar. Met de Amsterdammer erbij heeft Hake nu vijf centrumverdedigers tot zijn beschikking, terwijl er in Jong FC Utrecht ook nog een paar talentvolle spelers voor die posities rondlopen. Toch vindt Hake niet dat Utrecht nu teveel centrale verdedigers heeft. "Het is een jongen die zich heeft bewezen en hij zit in een andere leeftijdsgroep dan de talenten. En er zijn wat centrumverdedigers die kwetsbaar zijn."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.