RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe FC Utrecht-verdediger Benaissa Benamar: 'Hard blijven knokken. Dan komt het wel goed'

1/2
UTRECHT - FC Utrecht versterkte de selectie deze week met Benaissa Benamar. De 23-jarige centrumverdediger werd per direct overgenomen van Telstar. Voor de buitenwacht leek het een bliksemtransfer, voor Benamar zelf was dat het niet. "Het was niet onverwacht, want ik had al wat langer contact met FC Utrecht. Deze transferperiode hebben ze doorgepakt, en nu ben ik gelukkig speler van FC Utrecht."

Benamar heeft centraal achterin bij FC Utrecht veel concurrentie. In de A-selectie spelen ook Willem Janssen, Tommy St. Jago, Justin Hoogma en Emil Bergström, en dan zijn er ook nog de Jong FC Utrecht-talenten Christopher Mamengi en Reda Akmum. "Ik ben nieuw, ik kom naar een grotere club, naar betere spelers. Alles is beter geregeld. Ik probeer er zoveel mogelijk van te genieten, gewoon doen wat ik ook bij Telstar deed. Hard blijven knokken. Dan komt het wel goed."

'Nu ben ik gelukkig speler van FC Utrecht'


Afgelopen zomer was Benamar bijna in de Serie A beland. Het Italiaanse avontuur ging op het laatste moment niet door. "Een speler van Sassuolo zou naar Fulham gaan en was al in Londen voor een medische keuring. Daar kwam hij niet doorheen, en daardoor was er voor mij geen perspectief."

Benamar speelde als jeugdspeler eenkele jaren voor Ajax en was voordat hij bij Telstar belandde ook een jaar prof in Marokko, bij Ittihad Tanger. "Dat had zijn ups en downs, ik heb daar heel veel geleerd", zegt de geboren Amsterdammer. "Maar ik heb er uiteindelijk voor gekozen om terug te gaan Nederland. Dat was beter voor mij, ik was hier nog lang niet uitgeleerd. Ik was te jong vond ik."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -