Mahi nog niet fit voor 90 minuten, en Kruys vindt Haller goeie aankoop van Ajax

© fcutrecht.nl
UTRECHT - In Een Berg Sport blikken Gert Kruys en René van den Berg vooruit op FC Utrecht - FC Groningen. Via een zoomverbinding is ook voormalig Groningen-speler Mimoun Mahi, nu FC Utrecht, van de partij. "Ik ben tegen Emmen door mijn enkel gegaan en train weer helemaal mee. Maar ik voel me weer aardig fit. Nog niet voor negentig minuten, maar hopelijk wel een invalbeurt."
Mimoun Mahi: 'Hopelijk een invalbeurt'
FC Utrecht legde voor dit seizoen de ambitie op tafel om de traditionele top drie aan te vallen. In de eerste maanden van de competitie is dat nog niet echt gelukt. "Als je naar de selectie kijkt kunnen we zeker voor die derde plaats strijden. Ik weet niet of het spanning te maken heeft dat dat nog niet lukt. Zelf vind ik die druk altijd wel lekker."
Mahi heeft een verleden bij FC Groningen, en het is voor hem een speciale wedstrijd. "Maar ik wil gewoon van ze winnen. "Ik zal ook gewoon juichen als ik scoor."
Gert Kruys: 'FC Groningen scoort ook moeilijk'
In Groningen speelden FC Groningen en FC Utrecht eerder dit seizoen met 0-0 gelijk. "Groningen is een moeilijk te bespelen tegenstander. Als je zoveel grote kansen krijgt moet je ze wel maken, al was Sergio Padt die dag wel erg goed", zegt Gert Kruys. "Ik denk wel dat als Utrecht er één maakt ze die wedstrijd moeten kunnen winnen, want FC Groningen scoort ook moeilijk."

Haller naar Ajax

Voormalig FC Utrecht-spits Sebastien Haller verkaste deze week voor 22,5 miljoen van West Ham United naar Ajax. "In tegenstelling tot wat De Telegraaf roept vind ik het een goeie aankoop", zegt RTV Utrecht-analist Gert Kruys."We kennen hem natuurlijk door en door. We hebben zijn ontwikkeling gezien, gezien hoe hij steeds beter is. Bij Ajax gaat hij zeker renderen
'Haller is een goeie aankoop van Ajax'
Haller is na Labyad en Klaiber al de derde speler die Ten Hag uit zijn FC Utrecht-tijd naar Amsterdam haalt. "Als trainer heb je een gevoel bij een speler, zowel op het menselijke vlak als ook bij de kwaliteiten", zegt studiogast Jochem Twisker, trainer van tweede divisionist GVVV. "Ten Hag zal het gevoel hebben dat Haller de juiste persoon is voor de tekortkomingen van Ajax."

Prognoses en Ode

Tenslotte waren er ook wekelijkse prognoses aan de Tap bij Ap, met voormalig FC Utrecht-doelman en jeugdtrainer Harrie Suvee als gast en de Ode van Korneel.
De prognoses van Gert, Ap, Korneel en Harrie Suvee
De Ode van Korneel

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.