RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Oefenzeges mannen ZPC Amersfoort en UZSC, vrouwen UZSC tonen veerkracht

AMERSFOORT/UTRECHT - De waterpolomannen van ZPC Amersfoort hebben het eerste oefenduel van 2021 met ruime cijfers gewonnen. De eredivisionist wist in eigen huis met 16-4 te winnen van Schuurman BZC.

"Schuurman BZC miste wel twee spelers die er in de beker wel bij zijn", vertelt aanvoerder Dominic van de Bunt. "Het spel was goed, zeker voor een eerste wedstrijd in maanden. Daarom zijn we zeker tevreden. Het was heerlijk om weer te spelen en allemaal de neus dezelfde kant op te hebben."

De mannen van UZSC wisten met 14-11 te winnen van AZC Alphen. "We hebben redelijk goed gespeeld, maar verdedigend mag het allemaal nog wat scherper", oordeelde trainer Roeland Spijker. "We kregen een aantal doelpunten tegen in de 1-op-1-duels die niet mogen vallen."

Veerkrachtige UZSC-vrouwen
Ook de vrouwen van UZSC uit Utrecht kwamen voor het eerst in actie in oefenverband. De wedstrijd tegen Polar Bears werd met 18-10 gewonnen, nadat UZSC halverwege nog tegen een 6-8 achterstand aankeek.

"Het begon wat onwennig. We hebben ook zo lang stilgelegen", reageert trainer Joachim de Ruijsscher. "Het spel was wat rommelig met wat foutjes als gevolg. Ik zie wel voldoende aanknopingspunten. We hebben nog twee weken om scherp aan de start te verschijnen."

Start op 23 januari
Volgende week staat voor ZPC Amersfoort en UZSC (vrouwen) nog een oefenwedstrijd op het programma. De mannen van UZSC spelen dit weekend nog twee oefenpotjes. Op zaterdag 23 januari beginnen vervolgens de bekercompetities in het waterpolo.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -