RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Erik Gras start met Taurus tegen ZVH: 'We gaan van eigen kracht uit'

1/2
HOUTEN - Voor de volleyballers van Taurus begint het seizoen zaterdagavond tegen ZVH uit Zevenhuizen. Direct een spannend duel tegen een concurrent voor de Houtenaren. "Wie de favoriet is? Dat is een lastige. ZVH is iets sterker geworden en wij moeten het hebben van onze snelheid en verdediging, maar ik ga uit van onze eigen kracht", zegt trainer Erik Gras.

Erik Gras: "Voor ons is het reŽel om best-of-the-rest te worden"


Hoewel de wedstrijd pas om 19.30 uur begint, is men in Houten 's middags al druk bezig. "Nu we eindelijk losmogen, mag dat alleen onder strikte voorwaarden", vertelt Gras. "Voor elke wedstrijden moeten we getest worden en om half vier beginnen we daar aan. De hele selectie en de staf moet namelijk een negatieve test voorleggen vanavond."

We hebben tijd nodig, maar die krijgen we niet omdat we maar een halve competitie spelen met negen wedstrijden"
Erik Gras, trainer van Taurus

De eredivisie volleybal wordt afgewerkt in een halve competitie. Daarna gaat de top-4 naar de kampioenspoule en de rest naar een degradatiegroep. "De verhoudingen zijn niet zo anders dan vorig jaar", aldus de trainer van Taurus. "De top-4 zal hetzelfde zijn als vorig jaar. Wij kunnen goede wedstrijden spelen, maar dan moet het allemaal kloppen."

"We hebben tijd nodig, maar die krijgen we niet omdat we maar een halve competitie spelen met negen wedstrijden. Aan de andere kant hoef je er maar een paar te winnen en dan zit je zo aan de goede kant van de score", bekijkt Gras het optimistisch. "Voor ons is het reŽel om best-of-the-rest te worden, vanaf plek vijf. Het kwartje kan dan ook de goede kant op vallen richting de kampioenspoule."

Overlijden trainer SSS
Het was een rare week voor Taurus. Vorige week oefende het nog tegen SSS (3-1 zege), maar woensdagavond kwam het nieuws naar buiten dat trainer Olaf Ratterman van SSS op 45-jarige leeftijd plotseling is overleden. "Dat is enorm triest", reageert Gras op het overlijden van zijn collega.

"Hij werd onwel, is nog wel gereanimeerd, maar heeft het niet gered. We hoorden het woensdagavond van Joop Alberda, de technisch directeur van de bond. Enorm triest. Zaterdag stond hij nog hier in de zaal. We hadden goed contact als trainers. Dit vreselijke nieuws is niet te bevatten."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -