Poutsma maakte vreugdesprongetje na EK-selectie: '500 meter is voor mij het belangrijkst'

Selma Poutsma
Selma Poutsma © Orange Pictures
UTRECHT - Over twee weken beleeft Selma Poutsma haar debuut op het EK shorttrack. De 21-jarige Utrechtse kijkt er naar uit en gaat het toernooi zonder verwachtingen in. Dat vertelt ze in het radioprogramma Namen en Rugnummers.
Spannend waar ik sta tussen de andere shorttrackers
Selma Poutsma
Vrijdag werd bekend dat Poutsma werd geselecteerd voor het EK, dat van 22 tot en met 24 januari in het Poolse Gdansk wordt gehouden.
"Ik maakte wel een klein vreugdesprongetje", vertelt Poutsma aan RTV Utrecht. "Ik had het wel een klein beetje verwacht, maar je moet wel de bevestiging krijgen."
Poutsma kende tot op heden een goed seizoen. Zo werd ze vorige week bij het NK Allround derde. In Polen is het andere koek, dan neemt ze het op tegen de Europese top in plaats van de Nederlandse top.
"Het is spannend om te kijken waar ik sta tussen de shorttrackers uit andere landen", zegt Poutsma, zonder te veel druk op zichzelf neer te leggen. "Het is lekker om zo'n toernooi zonder verwachtingen in te gaan. Dat is ook wel een voordeel vind ik", blikt de Utrechtse vooruit.
Ik vind mezelf een echte sprintster
Selma Poutsma

Gesteggel na besluit KNSB

De KNSB heeft besloten om voor het EK shorttrack en ook het daaropvolgende WK de jeugd de kans te geven. Vanuit de oudere shorttrackers is hier commentaar op.
"Ik accepteer de keuze die de commissie heeft gemaakt. Ik vind het jammer dat bijvoorbeeld Yara van Kerkhof niet in de relay kan starten, omdat zij daar wel goed in is. Het zijn moeilijke keuzes", aldus de 21-jarige shorttrackster over de situatie. "Ze hebben denk ik gekeken naar de langetermijndoelen."

Geld zetten op 500 meter

Maar Poutsma is er in ieder geval bij. Over twee weken kan ze zich in Polen gaan laten zien aan Europa. "We zullen richting het EK de trainingsintensiteit iets gaan afbouwen, zodat we daar helemaal fit zijn."
Op de vraag op welke afstand we ons geld moeten zetten, is Poutsma duidelijk. "Ik vind mezelf echt een sprintster. De 500 meter vind ik een belangrijke afstand om een goed resultaat neer te zetten. Op de relay verdedigen we de Nederlandse titel, dus ook daar wil ik het goed doen", besluit ze.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.