Taurus begint seizoen met nipte nederlaag: 'Had meer ingezeten'

© Fotostudio Red Green Blue
HOUTEN - Taurus is het volleybalseizoen begonnen met een nederlaag. De Houtense eredivisionist verloor met 3-2 bij ZVH.
We missen de toeschouwers zeker
Erik Gras
Taurus begon sterk en won de eerste set overuigend met 19-25. In de tweede set zette de thuisploeg een en ander recht met 25-17. De ploeg uit Zevenhuizen won vervolgens ook de derde set met 28-26. De krachtsinspanning gaf Taurus de gelegenheid om een vijfde set af te dwingen nadat het de vierde set met 21-25 won.
In de laatste set raakte Taurus achterop. Het kon niet voorkomen dat ZVH met 15-11 aan het langste eind trok. Ondanks de nederlaag krijgt Taurus wel een punt voor het afdwingen van een vijfde set. Het staat daarmee 4e in de eredivisie.
"Ik ben niet echt tevreden", vertelt trainer Erik Gras in Namen en Rugnummers. 'Er had meer ingezeten voor ons. Dat hebben we vooral aan onszelf te danken omdat we niet op het juiste moment de juiste dingen deden. En zij hadden hun zaken ook gewoon goed op orde."

Geen toeschouwers

Normaal gesproken maken de toeschouwers bij volleybal altijd een hoop kabaal. Door de coronamaatregelen ontbrak dit. "Het enige voordeel is dat ik mijn spelers beter kan coachen", aldus Gras. "Maar je doet het natuurlijk het liefst voor publiek. Het is anders net als in alle andere sporten. We missen de toeschouwers zeker."
Volgend weekend neemt Taurus het op tegen Lycurgus. "Zij gaan voor het kampioenschap. We moeten lekker vrijuit gaan spelen, tegen hen hebben we niks te verliezen. Hopelijk kunnen we onze eigen aanval in stelling brengen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.