RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'FC Utrecht is de koning van de gelijke spelen, maar dat willen we niet'


UTRECHT - Opnieuw heeft FC Utrecht niet weten te winnen. Na vijftien wedstrijden staat de teller nog altijd maar op drie zeges. Tegen FC Groningen (2-2) volgde alweer het negende gelijke spel van deze voetbaljaargang.

"We zijn de koning van de gelijke spelen, maar dat willen we niet", reageert trainer René Hake direct na afloop tegen RTV Utrecht. Het was een wedstrijd waarin FC Utrecht een zege verdiende maar uiteindelijk blij mocht zijn met een punt.

Django Warmerdam: 'Ik dacht: wordt dit weer zo'n wedstrijd?'


Django Warmerdam was één van de uitblinkers aan de kant van FC Utrecht. De linksback moest lijdzaam toezien hoe een sterk eerste kwartier tenietgedaan werd toen Patrick Joosten uit het niets de 0-1 maakte voor FC Groningen. "Na de goal van Joosten waren we heel erg zoekende en maakten ze ook de tweede. Dan denk je: 'wordt dit weer zo'n wedstrijd'. Gelukkig komen we terug en maken we terecht de 2-2."

 Gyrano Kerk maakt dik in de blessuretijd gelijk Gyrano Kerk maakt dik in de blessuretijd gelijk | Foto: Orange PicturesWe zijn geen labiele ploeg"
René Hake

Trainer René Hake sluit zich aan bij de woorden van zijn speler. "Als je het eerste kwartier zo goed speelt is het enorm balen dat zij de goal maken. Het kost ons gelijk de tweede goal, doordat de twijfel toe slaat." De 0-2 van Strand Larsen viel amper vijf minuten na de openingstreffer, in een fase dat FC Utrecht compleet de draad kwijt was.

René Hake: 'We zijn geen labiele ploeg'


Het is een terugkerend beeld. FC Utrecht dat goed speelt, maar achter komt waarna de twijfel toe slaat. De ploeg lijkt dan bijzonder labiel. Hake is het daar niet mee eens. "Labiliteit vind ik een groot woord, maar we moeten het wel beter gaan doen. Het valt ook niet mee tegen een Groningen dat bij 0-2 nog verdedigender gaat spelen. Maar het is knap dat we ons terugknokken."

Bart Ramselaar maakte vlak voor rust 1-2. De 2-2 kwam van de voet van Gyrano Kerk. Dat maakte de kater er niet minder op voor Warmerdam. "Het resultaat is heel erg balen. Weer moeten we van een achterstand terugkomen. Hopelijk kunnen we dit nu achter ons laten en de weg omhoog pakken."

Elia valt uit, Janssen keert terug
 Eljero Elia viel geblesseerd uit Eljero Elia viel geblesseerd uit | Foto: Orange Pictures

Nog een tegenvaller was het uitvallen van Eljero Elia met een hamstringblessure. Al na een half uur moest de aanvaller zich laten wisselen. Even later leek het noodlot ook toe te slaan bij aanvoerder Willem Janssen, die ook naar zijn hamstring greep. "Nee hoor, maar Eljero was eruit en Mimoun was nog niet. Ik gebaarde naar de jongens dat ze moesten gaan zitten, maar ze begrepen het niet. Toen heb ik dat zelf maar gedaan", lacht Janssen "Met mijn hamstring is het prima!"

Willem Janssen: 'Wie fit is moet spelen'


 Willem Janssen met zijn vertrouwde aanvoerdersband Willem Janssen met zijn vertrouwde aanvoerdersband | Foto: Orange Pictures

De aanvoerder die na blessureleed terugkeerde in de basis baalde ook van het resultaat. "De goals bepalen de wedstrijd. We krijgen ze makkelijk tegen en dat is het verhaal van dit seizoen." Janssen was blij dat hij in de basis mocht starten. Dat had hij graag eerder willen doen, maar door omstandigheden ging dat niet. "Ik voel me al langer goed, maar we hebben een moeizaam seizoen, dus wie fit is moet spelen. Dat maakt het lastig om wedstrijdritme op te doen", doelt Janssen op het gemis aan oefenwedstrijden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -