RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van de Zandschulp geeft geen krimp tegen Italiaans toptalent en blijft hopen op Australian Open

VEENENDAAL - Botic van de Zandschulp mag blijven hopen op deelname aan de Australian Open. De Veenendaler rekende in de eerste kwalificatieronde in drie sets knap af met het Italiaanse toptalent Lorenzo Musetti.

De eerste set (3-6) moest Van de Zandschulp nog geven aan zijn achttienjarige tegenstander, die vorig seizoen zijn grote doorbraak in het mondiale toptennis kende. Musetti won toen in eigen land van toptennissers Kei Nishikori en Stan Wawrinka, waardoor hij opklom naar de 129ste plaats van de wereldranglijst.

Oerdegelijk ontregelen
Van de Zandschulp, 156ste van de wereld, liet zich echter niet uit het veld slaan door het agressieve spel van de temperamentvolle Italiaan, die hij met gevarieerd, maar oerdegelijk spel probeerde te ontregelen. Dat lukte in de tweede set, die met 6-1 naar de Nederlander ging.

Het kwam aan op en derde set en ook daarin maakte de 25-jarige Veenendaler amper een fout en zegevierde hij met 6-4. Daardoor mag Van de Zandschulp zich opmaken voor de volgende ronde van het kwalificatietoernooi dat door de coronapandemie in Doha, Qatar wordt afgewerkt.

Eerste Grand Slam in loopbaan
In de tweede kwalificatieronde neemt Van de Zandschulp het op tegen Joao Menezes (193) of Andrea Collarini (203). Als Van de Zandschulp zich voor het eerst in zijn loopbaan weet te kwalificeren voor de Grand Slam, moet hij twee weken in quarantaine in Melbourne. De Australian open vindt dit jaar van 8 tot en met 21 februari plaats.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -