Stomphorst en Genee met Oranje naar OKT

Dagmar Genee
Dagmar Genee © Orange Pictures
UTRECHT - Bondscoach Arno Havenga heeft dertien speelsters geselecteerd voor het Olympisch kwalificatietoernooi dat van 19 tot en met 24 januari wordt gehouden in het Italiaanse Triëst. Daarbij horen UZSC-speelster Dagmar Genee en Nomi Stomphorst uit Baarn.
Acht landen strijden in Italië om twee tickets voor de Spelen. De waterpolosters zitten vanaf maandag in een 'bubbel' in Zeist. Ze trainen daar in het KNZB-zwembad en verblijven in het nabijgelegen complex. Ook in Triëst verblijven de deelnemende teams in een bubbel. "De speelsters leven natuurlijk al maanden volgens strenge protocollen en zijn eraan gewend dat ze hun sociale kring zo klein mogelijk houden", aldus Havenga.
"We zijn voor de kerst al begonnen met PCR- en sneltesten, maar we willen niet het risico lopen dat iemand uitgerekend vlak voor vertrek alsnog besmet raakt. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Uitgangspunt is naar Triëst te gaan in de wetenschap dat we er alles aan hebben gedaan om het virus buiten de ploeg te houden, zodat we kwalificatie voor de Spelen zoveel mogelijk in eigen hand hebben."
Oranje start het OKT op 19 januari tegen Slowakije en speelt daarna in de groep tegen Italië en Frankrijk. Op zaterdag 23 januari zijn de halve finales, waarin de beslissing valt over de twee olympische tickets.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.