RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Schep ambitieus bij rentree Dalto in Korfbal League: 'Gaan de kenners verrassen'

1/2
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Trainer Barry Schep heeft Dalto de afgelopen weken klaargestoomd voor de rentree in de Korfbal League. De Driebergernaren keren na vier jaar terug op het hoogste niveau van Nederland en doen dat in een bijzonder seizoen.

Met onze fitheid en kwaliteit kunnen wij het iedere ploeg lastig maken"
Barry Schep

Na de versoepelingen voor topsportend Nederland mocht Schep de laatste weken steeds meer 'wedstrijdecht' trainen. Daarvoor was de oefenmeester aangewezen op oefenvormen in maximaal twee- of viertallen. "Op anderhalve meter trainen was wel echt een probleem. Dat kan eigenlijk niet bij een sport als korfbal."

Toch vindt Schep dat Dalto de coronapandemie goed is doorgekomen. Niet zo gek ook, want tijdens de eerste golf - in maart vorig jaar - kreeg Dalto te horen dat het eindelijk gepromoveerd was. Met nog een wedstrijd tegaan stond de ploeg van Schep er het best voor en dus werd het gepromoveerd door de bond. "Maar anders hadden we het denk ik ook wel gered hoor", aldus Schep. "Een garantie heb je nooit, maar we stonden fier bovenaan."

Barry Schep (Dalto) blikte op Radio M Utrecht vooruit op het nieuwe korfbalseizoen


De club maakte zich in de periode daarna binnen én buiten de lijnen klaar voor het spelen in de Korfbal League. Terwijl Schep zijn spelers op het veld onder handen nam, kwam het bestuur ook met ander goed nieuws: hoofdsponsor Klaverblad Verzekeringen blijft voor nog eens vier jaar aan de club verbonden.

Bijzonder korfbalseizoen
Komend weekend is het eindelijk zover, op 16 januari begint Dalto in de eigen zaal tegen DVO aan de Korfbal League. Groot gemis is het ontbreken van de D-side, de fanatieke supportersschare moet thuisblijven, want door de coronamaatregelen mag er geen publiek aanwezig zijn. "Spandoeken hangen er wel, maar verder hoop ik natuurlijk dat iedereen thuis achter de buis kruipt." De wedstrijden zijn te volgen via een livestream.

Het is de vraag wat het publiek van Dalto, van oudsher een gerenommeerde club, mag verwachten. "De club is best door een diep dal gegaan de laatste jaren en ik denk dat men verwacht dat wij bij de onderste twee gaan eindigen", vertelde Schep daarover. "Topploegen als TOP en Fortuna zijn in principe een maatje te groot, tenzij wij een topdag hebben. Maar met onze fitheid en kwaliteit kunnen wij het alle andere ploegen lastig maken. We gaan voor een plaats bij de eerste vier."

Zeker van lijfsbehoud
Bijzonder is overigens dat Dalto niet kan degraderen. De bond kwam tot het besluit geen ploeg te laten degraderen, omdat er met de coronapandemie al genoeg kopzorgen zijn voor verenigingen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -