RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoorter Williams is eindelijk weer basketballer: 'Longen stonden in de fik'

1/3
AMERSFOORT - Net als in veel andere topsporten in Nederland werd zondag ook de competitie in de Dutch Basketball League opgestart. Leon Williams was van de partij bij Donar, dat meteen goed begon door de topper tegen Zwolle te winnen.

Aan spelen zonder publiek wen je, maar zo'n coronatest blijft iets geks"
Leon Williams

Donar deed dat met grote overtuiging, 82-55 werd het, terwijl de Groningers een stroeve start kenden en het eerste kwart zelfs met een achterstand afsloot. "Het was even wennen", vertelde de Amersfoorter in Namen&Rugnummers. "Toen we gingen rusten, had iedereen het gevoel of zijn longen in de fik stonden." Daarna ging het beter en trok Williams met Donar de wedstrijd alsnog naar zich toe. "Het was ook wennen om die adrenaline weer te voelen, maar dat is een kwestie van aanpassen."

Leon Williams vertelde in Namen&Rugnummers over de hervatting van de Dutch Basketball League


Verbaasd was de pointguard niet over het grote verschil niet over het grote verschil op het scorebord. Donar won met veel machtsvertoon: het puntenverschil was liefst 27. "Ons tactische plan was ook goed in orde. Als je zo speelt tegen de regerend landskampioen doe je het gewoon goed."

Door de afwezigheid van het publiek had het soms iets weg van een trainingspotje, vond Williams. "Om eerlijk te zijn went het best snel, om zonder fans te spelen. Maar normaal geven ze ons extra energie, zeker bij Donar." Om iets van die leegte op te vullen waren er billboards geplaatst. "Dat was wel een leuk idee."

Naar het EK met Oranje
Dat geldt ook voor de coronatests waar Williams en zijn medespelers aan werden onderworpen. "Nee, het blijft iets aparts, dat testen", aldus de Oranje-international die als een van de weinige Nederlandse basketballers nog wel in actie kwam tijdens de coronastop. "Klopt, met Oranje kon ik eronder uit, omdat we tegen Turkije speelden." Dat duel ging overigens verloren met 73-71, waardoor Williams met Oranje nog niet zeker is van EK-kwalificatie. In februari mag Nederland op herkansing in de kwalificatie, tegen Kroatië en Zweden.

Eerst zal Williams zich met Donar echter richten op de vaderlandse competitie. "Komende weken spelen we tegen Leiden", besloot de 29-jarige basketballer uit Amersfoort.

 Leon Williams, hier spelend voor het Nederlands elftal Leon Williams, hier spelend voor het Nederlands elftal | Foto: Orange Pictures


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -