Door de Lens van Ankie: 'Kijken naar sport geeft energie'

© Fotostudio RedGreenBlue
PROVINCIE UTRECHT - De kop is er af. De eerste competitie is weer begonnen. De volleyballers van Taurus waren de gelukkigen. Ze speelden dit weekend tegen ZVH. Ik heb ze jammer genoeg niet zelf kunnen fotograferen, maar als ik binnenkort in de gelegenheid ben, ga ik zeker een kijkje nemen in Houten.
Volgende week volgen de korf- en basketballers. En ook de waterpoloërs en de hockeyers mogen deze maand weer aan de bak. Er wordt al druk geoefend op de velden en in de baden. Wat heeft iedereen het gemist. En wat is het nog onwerkelijk allemaal. Niemand weet hoe het seizoen zal gaan verlopen, maar de positieve uitstraling van de clubs en de spelers werkt zonder
meer aanstekelijk.

Zijpaadjes

Ze staan te trappelen van ongeduld en houden ondanks alle onzekerheden toch hun doelen voor ogen. Knap hoor. Blijven trainen en de focus scherp houden zonder wedstrijden in het verschiet is o zo moeilijk.
Hoewel ik net als de sporters de realiteit echt niet uit het oog verlies, daarvoor heb ik het afgelopen jaar te veel gezien en gehoord, snak ik inmiddels ook enorm naar een potje sport-fotograferen. Elke vorm van fotografie heeft zo zijn charme, echt. Dat heb ik de afgelopen maanden wel weer ervaren. De zijpaadjes die ik uit nood geboren neem, brengen me veel voldoening. Ik leer er elke dag wel weer iets bij. Maar het plezier dat ik heb in het fotograferen
van sport is net iets anders.
Langs de baan, de lijn of het rand van het bad eindeloos turen door de zoeker van mijn camera, wachtend op dat ene moment. Ik kan het niet uitleggen: het past me. Het klopt. Kijken naar sport geeft energie. Laat staan wat het beoefenen van sport met je doet. Dus vingers kruisen en hoop voor de toekomst. Dat de bal maar lang mag blijven rollen deze keer.
© Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.