RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Boze trainer Calderwood meldt zich ziek, crisis bij DOVO lijkt compleet

VEENENDAAL - De crisis bij voetbalclub DOVO is compleet. Trainer en technisch-manager Scott Calderwood heeft zich ziek gemeld uit onvrede over het handelen van de FinanciŽle Stichting DOVO, FSD. Aanleiding is het feit dat de FSD buiten medeweten van Calderwood heeft onderhandeld met een mogelijke nieuwe speler.

Tweespalt
Het rommelt al enige tijd bij de derde divisionist uit Veenendaal. De oorzaak is het feit dat de FSD op een andere manier met de door de Coronacrisis ontstane financiŽle problemen omgaat dan Calderwood en zijn drie adviseurs willen.

"Zij willen bezuinigen en de ambities bijstellen, wij willen kijken of we op een andere manier geld kunnen genereren", zei ťťn van Calderwoods adviseurs, oud-clubvoorzitter Jan Willem de Groot vorige week tegen RTV Utrecht.

De Groot zei ook dat de twee partijen die tegenover elkaar staan in het belang van DOVO de problemen sŠmen moeten oplossen. Die oplossing lijkt ver weg nu Calderwood zich ziek heeft gemeld.

Gepasseerd
De reden van Calderwoods boosheid is het feit dat de FSD buiten zijn medeweten heeft onderhandeld met een potentiŽle aanwinst, in een poging hem komende zomer naar Veenendaal te halen. Betreffende speler stond wel op een wensenlijstje van de trainer, maar zeker niet bovenaan.

Calderwood is behalve hoofdtrainer ook technisch manager van DOVO, en in die functie verantwoordelijk voor het aantrekken van spelers en voelt zich gepasseerd. Hij meldde zich daarop ziek. Hij wil niet op de situatie reageren. "Even geen commentaar nu, sorry." FSD-voorzitter Lenno van Kleef was maandagavond niet bereikbaar voor commentaar.

Wespennest
DOVO heeft inmiddels meer weg van een wespennest dan van een voetbalclub. De club rolt van het ene conflict in de andere. Eind 2019 beleefde de club al een soap rond de aanstelling van Patrick Loenen, die als hoofdtrainer in de zomer van 2020 Gert Kruys op zou volgen.

Toen Kruys vervolgens tussentijds werd weggestuurd en de technische commissie zijn kant koos en opstapte, leverde Loenen zijn al getekende contract in. De Utrechter, nog steeds trainer van Sportlust'46 uit Woerden, wilde niet werken met een technische commissie die hem niet had aangesteld.

DOVO stelde daarna Scott Calderwood aan als hoofdtrainer, en gaf hem enkele maanden later de functie van technisch-manager erbij. Het enthousiasme dat tot die promotie leidde lijkt bij beide partijen inmiddels behoorlijk bekoeld.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -