RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Club zoekt oplossing voor crisis bij DOVO: 'We willen graag met Scott aan tafel'

VEENENDAAL - De FinanciŽle Stichting DOVO heeft gereageerd op de berichtgeving dat er achter de rug van technisch manager Scott Calderwood om is gesproken met spelers die niet of laag op zijn verlanglijstje stonden. Die gesprekken hebben ertoe geleid dat Calderwood, die ook trainer is van de Veenendaalse derde divisionist, zich heeft ziekgemeld. Volgens de FSD-voorzitter Lenno van Kleef ligt de zaak een stuk genuanceerder.

"Ik kan me niet in de kritiek vinden", stelt Van Kleef, die wel erkent dat er gesproken is met spelers zonder dat Calderwood daarbij was. "De FSD praat met spelers over financiŽle zaken. Wij hebben Scott gevraagd om voor de voetbaltechnische aspecten bij die gesprekken aanwezig te zijn, maar hij was er niet. Omdat wij niet wilden dat de boel stil komt te liggen, hebben we de gesprekken zonder hem gevoerd."

Indianenverhalen
Dat er zo nu en dan snel gehandeld moet worden werd in december al duidelijk. Drie spelers, Simon van Zeelst, Mitchell de Zwart en Quincy Arends, lieten weten na dit seizoen naar een andere club te vertrekken. Dat kwam niet alleen doordat DOVO als gevolg van verminderde sponsorinkomsten door de Coronacrisis het spelersbudget moet verlagen.

"Van die drie spelers hadden we alleen Simon van Zeelst al een aanbieding gedaan, maar die heeft hij niet geaccepteerd", zegt Van Kleef. "In het geval van De Zwart en Arends waren andere clubs ons voor." Overigens wil de FSD-voorzitter de financiŽle nood bij DOVO wel nuanceren. "Ik hoor allerlei indianenverhalen, maar het is echt niet zo dat wij spelers een belachelijk laag aanbod doen."

We willen graag met hem aan tafel en hopen dat hij snel weer aansluit"
Lenno van Kleef, voorzitter FSD

Van Kleef benadrukt dat hij Calderwood niet buitenspel wil zetten. "Wij hebben deze week nog contact gehad, we willen graag met hem aan tafel en hopen dat hij snel weer aansluit." Wat in de lastige situatie bij DOVO niet helpt, is de Coronacrisis. "Normaal gesproken zie je elkaar na de donderdagtraining of na de wedstrijd en spreek je elkaar ook informeel. Dat mis je nu allemaal."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -