RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

LIVE: Matig FC Utrecht verliest bij Vitesse

1/2
UTRECHT - FC Utrecht gaat dinsdagavond in de Eredivisie op bezoek bij Vitesse in Arnhem. De ploeg van trainer René Hake gaat er op zoek naar de eerste overwinning van 2021, nadat de eerste wedstrijd (thuis tegen FC Groningen) in 1-1 was geëindigd. Mis in dit liveblog niets van het duel tussen Vitesse en FC Utrecht, dat om 18.45 uur begint.

De wedstrijd is natuurlijk ook LIVE te horen op Radio M Utrecht (93.1 FM) met live commentaar van René van den Berg en de analyse van Gert Kruys. Lees hier de voorbeschouwing op Vitesse - FC Utrecht.

Eindstand: 1-0
Scheidsrechter: Edwin van de Graaf

26' Danilho Doekhi (1-0)

Liveblog
90+5' Kansloos. Dat was FC Utrecht vandaag. Het verliest met 1-0 op bezoek bij Vitesse.

90+4' Een counter van Vitesse loopt op niets uit. FC Utrecht heeft veel spelers voor de bal, maar gevaarlijk wordt het niet met de lange bal.

90' De extra tijd bedraagt vijf minuten. "Het is hopen op een toevalsbal", aldus analist Gert Kruys. "Maar ik zie het niet gebeuren."

90' Een schot van Maher! Hij krijgt een afvallende bal voor zijn voeten, maar de poging eindigt recht in de handen van Pasveer.

89' Nog een wissel bij Vitesse. Tannane verlaat het veld en Oroz vervangt hem.

88' Als je het al een slotoffensief mag noemen, dan is die niet gevaarlijk. FC Utrecht heeft niets in te brengen, ook niet met corners en inworpen in de buurt van het doel van Vitesse.

83' Een gele kaart voor Bruns, die meteen naar de kant gaat. Zijn vervanger is Touré.

82' Oei, daar was bijna de 2-0 voor Vitesse. Oehschlägel heeft alle moeite met een schot van Tannane, maar in twee instanties redt de Duitse doelman. Het blijft dus bij 1-0.

80' Een aanvallende wissel bij FC Utrecht: Adrián Dalmau komt erin voor Joris van Overeem. Is de Spaanse spits de redder van FC Utrecht?

75' Een driedubbele wissel bij Vitesse: Bazoer, Darfalou en Openda gaan eruit. Hajek, Huisman en Buitink komen in het veld.

74' Een vrije trap van FC Utrecht wordt door iedereen gemist. Van de Streek bukt en Mahi schampt de bal.

73' En weer een mogelijkheid voor Kerk! Hij lijkt een vrije schietkans te krijgen nadat Pasveer een hoge bal mist, maar de aanvaller raakt de bal compleet verkeerd. Weg kans.

72' Een kans voor FC Utrecht! Gyrano Kerk probeert vanaf de rand zestien het doel te vinden, maar Pasveer tikt de bal naast. Een corner voor Utrecht.

68' Een gevaarlijk afstandsschot van Oussama Tannane, maar Utrecht-goalie Oehlschlägel krijgt zijn hand er tegen.

67' Het zit Gyrano Kerk niet mee. Hij verliest opnieuw gemakkelijk de bal en maakt, niet voor het eerst, een overtreding om dat recht te breien. FC Utrecht komt nog niet in de buurt van het doel van Vitesse.

64' Er lijkt een wissel nodig aan de zijde van Vitesse. Utrechter Bazoer heeft last en moet straks naar de kant.

61' Mimoun Mahi wil een penalty, maar het duwtje van Riechedly Bazoer is niet zwaar genoeg. FC Utrecht speelt na de wissels in 4-3-3 en dringt wat meer aan, maar tot kansen leidt het nog niet.

58' Een dubbele wissel bij FC Utrecht: Mark van der Maarel heeft geel en wordt vervangen door rechtsback Sylian Mokono. Aanvaller Moussa Sylla komt erin voor Simon Gustafson. "Terechte wissel van Gustafson. Hij moet leveren. Hij zal moeten opstaan in zo'n wedstrijd, maar het lijkt op desinteresse", zegt analist Gert Kruys.

55' Een slechte pass van Van der Maarel belandt in de voeten van Tannane, die na een combinatie kan uithalen. De oud-FC Utrecht-speler weet niet te scoren.

51' Het is even onrustig, want Thomas Bruns ligt geblesseerd op de grond. Er wordt gewezen naar Gyrano Kerk, die op het been van Bruns gaat staan. Daar blijft het bij, geen ingreep van de VAR.

46' De tweede helft is begonnen. We zien geen wissels bij FC Utrecht.

45+2' Er kwamen twee minuten extra tijd bij. Even zagen we een opleving van Mahi, maar hij schoot in de handen van Pasveer. Vitesse en FC Utrecht gaan met een 1-0 stand de rust in.

45' "We hebben geen Kerk gezien en geen Mahi gezien. Ze zijn totaal niet opgevallen", zegt René van den Berg vanuit het Gelredome. "Het heeft niets met hen te maken. Ze krijgen geen bespeelbare bal van het middenveld", reageert Gert Kruys. Het is niet veel soeps van Utrechtse kant.

39' Analist Gert Kruys is niet onder de indruk van het spel van FC Utrecht, dat geen fatsoenlijke aanval op de mat weet te leggen. "Als je zo blijft spelen, loop je voortdurend achter Vitesse aan", zegt Kruys op Radio M Utrecht.

36' Een voorzet van Warmerdam, maar die is alles behalve gevaarlijk. Vitesse-keeper Pasveer kan hem zo vangen. FC Utrecht heeft moeite om het spel te maken. Vitesse probeert ondertussen de rust te bewaren en positiespel te spelen.

31' FC Utrecht lijkt gevaarlijk te worden, maar Gyrano Kerk staat buitenspel als hij een lange bal ontvangt.

29' Vitesse heerst in deze fase van de wedstrijd. De ploeg uit Arnhem zet druk op de verdediging van FC Utrecht, dat er niet onderuit kan voetballen.

Zo klonk de 1-0 van Vitesse op Radio M Utrecht


26' GOAL VITESSE! Het is 1-0 voor de thuisploeg via Danilho Doekhi. De centrale verdediger tikt binnen op aangeven van rechtsback Dasa. De druk van Vitesse is FC Utrecht te veel geworden.

21' Een fase waarin beide teams aftasten. Vitesse en Utrecht komen er allebei niet doorheen.

15' Gele kaart voor Mark van der Maarel! Hij maakt net buiten de zestien een overtreding op Openda. Gevaarlijke vrije trap voor Vitesse.

14' Na drie minuten kijken is de VAR duidelijk: buitenspel! Openda stond in buitenspelpositie en hij doet vlak voor de goal mee in de aanval. Het blijft dus 0-0.

11' GOAL VITESSE! Daar is de 1-0 voor Vitesse. FC Utrecht krijgt de bal niet weg in de verdediging en via-via komt de bal voor de voet van Darfalou. Hij faalt niet.

6' De eerste poging van Vitesse is een vrije trap van Oussama Tannane, die goed gekeerd wordt door keeper Oehlschlägle.

4' Kopkans Willem Janssen! Het is al de derde corner van FC Utrecht, die van de voet van Maher op het hoofd van Janssen belandt. De aanvoerder kopt net naast.

1' Een eerste kansje voor Utrecht. Sander van de Streek kopt over, maar blijkt buitenspel te staan. Een goede start van Utrecht.

1' Het is 18.45 uur en de bal rolt in Arnhem. FC Utrecht heeft afgetrapt.


Opstellingen
Vitesse: Pasveer - Dasa, Doekhi, Bazoer, Rasmussen, Wittek - Bero, Tannane, Bruns - Darfalou, Openda (trainer Thomas Letsch)

FC Utrecht: Oelschlägel - Van der Maarel, Benamar, Janssen, Warmerdam - Van Overeem, Maher, Gustafson - Kerk, Van de Streek, Mahi (trainer René Hake)

Wisselspelers FC Utrecht: Nijhuis, Houweling - Hoogma, Troupée, Mamengi, Mokono - Velanas, Boussaid, Emanuelson - Dalmau, Sylla

Warmlopen
- Bart Ramselaar ontbreekt vanwege een lichte blessure in de selectie van FC Utrecht. Dat heeft trainer René Hake laten weten. Ramselaars vervanger op het middenveld is Adam Maher.

- Vier wijzigingen in de basis bij FC Utrecht ten opzichte van het duel met FC Groningen. Eljero Elia (hamstringblessure), Bart Ramselaar (lichte blessure), Adrian Dalmau en Justin Hoogma (beiden op de bank) zijn hun basisplaats kwijt. Voor hun spelen respectievelijk Mimoun Mahi, Adam Maher, Sander van de Streek en Benaissa Benamar.

- Benaissa Benamar maakt zijn debuut voor FC Utrecht. De centrale verdediger uit Marokko tekende vorige week in de Domstad. Hij is door Utrecht overgenomen van Telstar.

- Er zijn maar weinig ploegen in de eredivisie waartegen FC Utrecht in uitwedstrijden zo slecht presteert als Vitesse. Slechts vier van de 38 duels in Arnhem leverden een Utrechtse zege op.

- De laatste zege van FC Utrecht in het Gelredome dateert van 1 mei 2016, toen Utrecht met 1-0 achter kwam, maar dankzij doelpunten Barazite, Boymans en Leeuwin met 3-1 won.

- Vitesse is vierde in de Eredivisie, met 32 punten uit 15 wedstrijden. FC Utrecht staat liefst 14 punten achter de Arnhemmers, op een tiende plaats.

- Bij Vitesse spelen oud-FC Utrecht-spelers Oussama Tannane en Riechedly Bazoer.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -