FC Utrecht kansloos onderuit op bezoek bij Vitesse

UTRECHT - FC Utrecht heeft op bezoek bij Vitesse een kansloze nederlaag geleden. De ploeg van trainer René Hake had in Arnhem niets in te brengen en verloor met 1-0. De enige goal viel halverwege de eerste helft en kwam van de voet van Danilho Doekhi.
FC Utrecht startte met vier nieuwe gezichten aan het duel: Mahi, Van de Streek, Maher en debutant Benamar begonnen in de basis. Utrecht begon goed, wat resulteerde in drie hoekschoppen op rij en een gevaarlijke kopbal van Willem Janssen. De aanvoerder kopte echter net naast.

Vitesse overtuigt in de eerste helft

Daarna nam Vitesse het heft in handen. De nummer vier van de eredivisie bepaalde het spel en gaf Utrecht geen schijn van kans. De eerste gevaarlijke aanval van Vitesse leverde een treffer op van Darfalou, maar de VAR constateerde buitenspel en dus bleef het 0-0.
Een kwartier later was het wel raak voor de ploeg uit Arnhem. Na een afgeslagen corner hield Vitesse de druk hoog, kwam Dasa door over rechts en vond hij de vrijstaande Danilho Doekhi. De verdediger wist de 1-0 in het doel te werken. Dat was ook de ruststand, want FC Utrecht kwam er voetballend en op aanvallend vlak totaal niet aan te pas.

Kerk mist kansen

Na rust hadden de Domstedelingen ook weinig in te brengen. Pas na een dubbele wissel (Sylla en Mokono voor Gustafson en Van der Maarel) drong FC Utrecht even aan. Kerk kreeg twee schietkansen, maar zijn eerste poging werd gekeerd en bij zijn tweede poging miste hij de bal volledig.
Tannane kreeg in het tweede bedrijf ook nog twee kansen, maar beide keren bleek Utrecht-doelman Oehlschlägel een sta-in-de-weg voor de creatieve middenvelder. In de laatste minuten probeerde Utrecht het nog met een soort slotoffensief, maar dat leverde geen kansen op. Daardoor bleef het bij 1-0 in het Gelredome.

Stand

Door de nederlaag blijft FC Utrecht in de Eredivisie steken op 18 punten uit zestien duels. Het staat voorlopig op de tiende plaats. Zaterdag wacht het treffen met Heracles Almelo in Stadion Galgenwaard. Vitesse heeft nu 35 punten en is door de zege gestegen naar de tweede plek.
Scoreverloop:

26' Danilho Doekhi (1-0)