RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

René Hake na nederlaag FC Utrecht: 'Als team hebben we gefaald vandaag'


UTRECHT - René Hake was niet te spreken over het optreden van FC Utrecht op bezoek bij Vitesse. Zijn ploeg verloor met 1-0 in Arnhem na een matig optreden. "Het laatste half uur van de eerste helft laten we het gebeuren. Aan alle kanten zien we er heel slecht uit", zegt Hake tegen RTV Utrecht.

René Hake: "Wij zijn door de ondergrens gegaan in het laatste half uur van de eerste helft"


"We lopen achter de feiten aan, hoewel we de eerste tien minuten goed begonnen", gaat de trainer van FC Utrecht verder. "Als je kijkt naar de wedstrijd, dan hadden wij het niet verdiend om te winnen."

Volgens Hake viel de enige treffer van de wedstrijd, een intikker van Danilho Doekhi, uit het niets. "Maar we zetten in die fase geen druk en worden naar achteren gedwongen", zegt hij. Ook het veldspel stelt Hake aan de kaak. "Het vervolg na het middenveld was er niet. Na rust maakten we er wel echt een wedstrijd van, en toen hebben wij ook twee momenten gehad dat we konden scoren."

Die momenten zoals zij ze hebben gehad, zo hebben wij ze ook gehad. Het verschil is dat zij hem erin schieten en wij niet."
René Hake (trainer FC Utrecht)

Kerk kreeg na de pauze twee mogelijkheden. "Het waren geen grote kansen, maar die momenten zoals zij ze hebben gehad, zo hebben wij ze ook gehad. Het verschil is dat zij hem erin schieten en wij niet", zegt Hake, ie ook de strijdlust van zijn team aanhaalt. "Na de afgekeurde goal werden we apatisch. Dan gaan we de strijd niet aan. Na rust deden we dat wel, ook al hebben we toen ook niet super gespeeld."

 Mimoun Mahi Mimoun Mahi | Foto: Orange Pictures

Maher en Gustafson
Op het middenveld stonden voor het eerst sinds lange tijd weer Adam Maher én Simon Gustafson, mede door een blessure van Bart Ramselaar. Het duo speelde ver onder de maat. "Het kan werken, maar dan moet het wel beter dan vandaag", vindt ook de trainer.

"Ze zijn goed vanuit de bal, maar moeten daar ook meer in laten zien. Zij moeten mee in de strijd, en in de tweede helft gebeurde dat dan ook wel. Maar het lag niet alleen aan die twee hoor; ik denk dat we als team in zijn totaliteit gefaald hebben."

Hake keek ook naar het spel van de tegenstander. "Ik heb bij Vitesse ook dat goede voetbal niet gezien, maar we hebben er te weinig tegenover gezet. Wij zijn de ondergrens doorgegaan, in dat laatste half uur van de eerste helft", benadrukt hij.

Mimoun Mahi op een eiland
Aanvaller Mimoun Mahi was duidelijk na afloop. "Het was vandaag gewoon niet goed genoeg. Het is verdiend dat Vitesse heeft gewonnen", zegt hij. "Ik denk dat wij hun vandaag goed hebben laten lijken, want we hebben ons niveau niet gehaald."

Mimoun Mahi: "Jammer genoeg verlies je vandaag kansloos"


Op het veld merkte Mahi dat Vitesse de overhand had. "Zij voetballen veel makkelijker en dat is heel zonde, want we hadden meer eruit kunnen halen. Dan lopen we de hele tijd achter de feiten aan", aldus Mahi.

De aanvallers van FC Utrecht kwamen niet of nauwelijks in het spel voor. "Dat is behoorlijk frustrerend. Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet eerder zulke wedstrijden gespeeld heb. Persoonlijk denk ik dat we vandaag heel erg onder ons niveau hebben gevoetbald. We kunnen veel beter en jammer genoeg verlies je vandaag kansloos."

 Benaissa Benamar Benaissa Benamar | Foto: Orange Pictures

Debutant Benamar baalt
Centraal achterin debuteerde kersverse aanwinst Benaissa Benamar, maar met zijn optreden kon hij niet tevreden zijn. "We gaan met nul punten weg, dus ik vind daar niets goeds aan. We verliezen, dus ik ben niet tevreden. Ik heb wel negentig minuten gespeeld, maar ik win liever. Laten we het daar bij houden", vertelt hij.

Benaissa Benamar: "Ik heb wel negentig minuten gespeeld, maar ik win liever"


Benamar nam de plek in van Justin Hoogma. Dat vond hij wel een verrassing. "Ik ben er net, en heb vier of vijf trainingen gedaan. Ik ben gelijk goed opgenomen in de groep en had geen aanpassingsproblemen. Het leek daardoor alsof ik er al jaren speelde", aldus de Marokkaan die van Telstar kwam.

In de eerste helft had Benamar wat problemen. "Maar we stonden als team niet helemaal goed. We verloren de bal iets te snel en de tweede bal wonnen we ook niet. Tegen een goede ploeg als Vitesse loop je dan achter de feiten aan", blikt hij terug.

"We krijgen een ongelukkige goal tegen. Dat was onnodig. De tweede helft beginnen we daarna goed. Als we de eerste helft ook zo speelden, hadden we hier met drie punten weg kunnen gaan", aldus Benamar.

Trainer René Hake vond de verdediger weifelend beginnen. "Dat was een van de problemen die we hadden in de eerste helft. Hij had wat meer lef kunnen tonen, maar dat heeft hij daarna wel goed opgepakt", zegt Hake, die Hoogma op de bank zette. "Het waren bij hem vooral momenten, die ook hebben geleid tot tegengoals. Dan heb je alle vrijheid om een andere keus te mogen maken."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -