KNVB houdt twee opties open voor hervatting amateurvoetbal

GVVV - Spakenburg, januari 2020
GVVV - Spakenburg, januari 2020 © Orange Pictures
PROVINCIE UTRECHT - De KNVB heeft nog steeds twee opties op tafel liggen voor een hervatting van de amateurvoetbalcompetities bij de senioren. Vanwege de huidige lockdown, die in december inging en dinsdag door het kabinet in ieder geval tot 9 februari werd verlengd, is het niet mogelijk om de volledige competities uit te spelen.
Het uitspelen van alleen de eerste competitiehelft of alle seniorencompetities opdelen in twee poules, zijn volgens de KNVB nog wel mogelijke opties.
"Ondanks de verlenging van de lockdown is het op dit moment nog te vroeg om een definitief besluit te nemen over een van deze scenario's", aldus de voetbalbond. "Hoewel het er niet gemakkelijker op wordt, blijven beide scenario's nog steeds realistisch en haalbaar. Met de eerstvolgende persconferentie hopen we van het kabinet meer duidelijkheid te krijgen over eventuele versoepelingen voor de sport. Op basis hiervan zal uiterlijk in de week van 9 februari een besluit worden genomen over de hervatting van de competities."
Op dit moment mogen seniorenteams slechts in groepjes van maximaal twee personen trainen. Onderlinge wedstrijden spelen, zoals bij de jeugd tot 18 jaar, is niet toegestaan. De KNVB houdt er rekening mee dat voorafgaand aan een eventuele herstart van de competitie de seniorenteams eerst een paar weken normaal in groepsverband moeten kunnen trainen.
Op het betaalde voetbal na werden alle sportcompetities in oktober stilgelegd toen de tweede coronagolf zich aandiende. In het amateurvoetbal was de nieuwe competitie toen pas net begonnen. Toen het kabinet in december een lockdown afkondigde, bleek dat een gehoopte herstart van de competitie half januari niet mogelijk was. De KNVB hield twee opties over, die beide nu nog steeds gelden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.