RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Fans wachten spelersbus FC Utrecht op: 'Reken maar dat de boodschap is aangekomen'

UTRECHT - De spelersbus van FC Utrecht is dinsdagavond opgewacht door een groep supporters. Utrecht verloor kansloos van Vitesse en vooral de manier waarop kan de fans niet bekoren. "Er zijn een hoop frustraties geuit. Het spel was on-Utrechts", zegt Teun den Hartog, voorzitter van de Supportersvereniging FC Utrecht.

Een groep van ongeveer dertig ŗ veertig supporters wachtte de spelersbus op en ging in gesprek met spelers en de staf. "Waarom? Dat kun je zelf wel invullen", aldus Den Hartog. "We hebben gesproken, over en weer en zijn uiteindelijk weer goed uit elkaar gegaan. De supporters zijn heel teleurgesteld, zeker in een jubileumjaar."

We willen goed spel zien, vermaakt worden en punten. Het minimale is dat er inzet getoond wordt om iets te halen."
Teun den Hartog, voorzitter SVFCU

Lek boven krijgen
Na zestien wedstrijden staat FC Utrecht tiende, met slechts 18 punten. De ploeg staat qua punten dichter bij de zestiende plek (play-offs om degradatie) dan bij de zevende plek (play-offs om Europees voetbal).

"Je hoeft de spelers niet te vertellen dat het niet goed gaat. Het merendeel snapt dat heus wel. Gisteren haalden slechts twee spelers een voldoende. Willem Janssen en Sylian Mokono, de rechtsback van Jong Utrecht die inviel. De rest haalde niet zijn niveau en dat is bedenkelijk. En dat heeft een oorzaak. Het is aan de spelers en de staf om het lek boven te krijgen", zegt de voorzitter van de SVFCU.

Den Hartog hoopt dat bij de club het kwartje gaat vallen dat het zo niet verder kan. "Het is menens. Het is een jubileumjaar (FC Utrecht bestaat 50 jaar, red.) en er waren heel andere verwachtingen. Daar komt dan uiteraard corona bij, dus het is een rollercoaster. Maar we willen goed spel zien, vermaakt worden en punten. Het minimale is dat er inzet getoond wordt om iets te halen."

"We weten ook wel dat je niet altijd kan winnen. Verliezen hoort erbij", vertelt hij. "Maar dan moet je als FC Utrecht wel met opgeheven hoofd van het veld. De moedeloosheid straalde er gisteren van af."

Laat die gifbeker nu maar helemaal leeg zijn"
Teun den Hartog, voorzitter SVFCU

Gemis van supporters
Er is al langer kritiek op het spel en de resultaten van FC Utrecht. Dat wordt nu geuit met het opwachten van de bus. Den Hartog denkt dat de supporters in 'normale' tijden eerder van zich hadden laten horen, bijvoorbeeld al in het stadion. "Honderd procent zeker", zegt hij.

"Als iets duidelijk is geworden is dat een club als FC Utrecht de supporters enorm mist. Enorm. Utrecht heeft dat echt nodig. Maar uiteindelijk moeten elf man op het veld hun voeten laten spreken. Reken maar dat de boodschap gisteravond is aangekomen. De frustraties zijn geuit, dat het anders verder kan en moet", aldus Den Hartog.

Zaterdagavond kan de ploeg van trainer Renť Hake zich revancheren op de kansloze nederlaag bij Vitesse. Dan speelt FC Utrecht in een lege Galgenwaard tegen Heracles Almelo. "Laat die gifbeker nu maar helemaal leeg zijn", sluit de voorzitter van de Supportersvereniging af.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -