Debuut op Grand Slam: Botic van de Zandschulp plaatst zich voor Australian Open

© Orange Pictures
VEENENDAAL - Tennisser Botic van de Zandschulp heeft voor het eerst in zijn carrière geplaatst voor een Grand Slam-toernooi. De 25-jarige Veenendaler plaatste zich woensdag via het kwalificatietoernooi voor het hoofdtoernooi van de Australian Open.
Van de Zandschulp rekende in de finale af met de Fransman Mathias Bourgue. De eerste set eindigde in een spannende tiebreak, die onze regiogenoot uiteindelijk met 7-4 wist te winnen.
In de tweede set plaatste Van de Zandschulp een snelle break, waardoor hij op een 3-0 voorsprong kwam. Echter verloor hij later zelf weer een game, wat Bourgue weer op gelijke hoogte bracht. Bij een 5-4 voorsprong kreeg Van de Zandschulp (op de service van Bourgue) twee matchpoints, waarvan hij zijn tweede benutte.
De setstanden waren daardoor 7-6 en 6-4 in het voordeel van Van de Zandschulp.
In de eerste ronde van het kwalificatietoernooi rekende de Veenendaler in drie sets af met de Italiaan Lorenzo Musetti. Een ronde later moest Joao Menezes uit Brazilië er na drie sets aan geloven tegen onze regiogenoot, die zich daardoor plaatste voor de finale.

Twee weken in quarantaine

Vanwege de Australische quarantaineregels werd het kwalificatietoernooi gespeeld in Doha, Qatar. Van de Zandschulp en de andere tennissers die zich geplaatst hebben, moeten nu twee weken in quarantaine in Melbourne. De Australian Open begint daar op 8 februari.
Voor iedereen is de magische grens natuurlijk de top 100, voor mij is dat niet anders
Botic van de Zandschulp
Van de Zandschulp is de nummer 156 van de wereld. De laatste weken liet hij een goede vorm zien. Op het NK Tennis behaalde hij de finale in het enkel- en het dubbelspel, maar door een lichte knieblessure moest hij toen opgeven.
"Dat is natuurlijk al heel lang een doel van me en ik denk dat ik een goede kans maak op kwalificatie", keek hij toen al vooruit naar het kwalificatietoernooi van de Australian Open. "Voor iedereen is de magische grens natuurlijk de top 100, voor mij is dat niet anders. Het verslaan van een grote naam is ook een volgende uitdaging voor me."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.