RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht haalt rechtsback Hidde ter Avest van Udinese

UTRECHT - FC Utrecht heeft de selectie per direct versterkt met Hidde ter Avest. De 23-jarige rechtsback wordt overgenomen van het Italiaanse Udinese. Ter Avest tekent een contract tot de zomer van 2024 in Utrecht.

Ter Avest heeft een verleden in de Eredivisie bij FC Twente, waar hij in 2014 debuteerde. Halverwege 2018 transfereerde de rechtervleugelverdediger naar Udinese, dat uitkomt in de Serie A. Voor die club speelde hij 42 wedstrijden.

Drive naar voren
"Hidde is een speler met een goede wedstrijdmentaliteit, veel loopvermogen en een drive naar voren. Ondanks zijn 23-jarige leeftijd heeft hij veel ervaring in de Eredivisie. Op jonge leeftijd was hij al aanvoerder van FC Twente, dat zegt iets over zijn karakter", legt Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht, uit.

"In de Serie A is hij een completere speler geworden. Met zijn speelstijl past Hidde bij de club. We zijn blij hem aan boord te hebben", aldus Zuidam.

Ter Avest kan zaterdag, als FC Utrecht tegen Heracles Almelo speelt, debuteren in Stadion Galgenwaard. Hij gaat spelen met rugnummer 5.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -