Wielerkoers Arno Wallaard Memorial pas na de zomer

© Manolito Jaarsma
VIJFHEERENLANDEN - De organisatie van de Arno Wallaard Memorial heeft bij de KNWU en de internationale wielerunie UCI een andere datum aangevraagd om de wedstrijd te rijden. De koers, met start en finish in Meerkerk, staat gepland voor zaterdag 17 april, maar aan die datum kleven teveel onzekerheden als gevolg van de coronacrisis.
Naast de vele ingrijpende veiligheidsmaatregelen die genomen zouden moeten worden, is het voor de organisatie vooral onverteerbaar dat toeschouwers nauwelijks of niet welkom zijn. "We maken ons parcours elk jaar zo, dat we zoveel mogelijk kernen aandoen", zegt voorzitter Arno van der Veen. "Daardoor hebben we veel publiek en kunnen we op een vaste groep vrijwilligers rekenen die dichtbij huis hun bijdrage leveren."
De organisatie opteert nu voor 11 september 2021. Men hoopt dat er dan meer ruimte is voor een meer publieksvriendelijkere koers. KNWU en gemeente zijn inmiddels op de hoogte en akkoord. Over de uiteindelijke toekenning van deze datum door de UCI valt in april pas een definitief besluit.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.