RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht-captain Janssen begrijpt boze fans: 'Het is duidelijk dat het anders moet'

1/4
UTRECHT - Bij de selectie van FC Utrecht is begrip voor de boosheid van de supporters, die dinsdag na de kansloze nederlaag tegen Vitesse de spelersbus stonden op te wachten toen die terugkeerde bij de Galgenwaard. "Ze hebben hun onvrede laten blijken en het is goed dat dat gebeurt", zegt aanvoerder Willem Janssen. "Het is duidelijk dat het anders moet."

Trainer René Hake vond het geen leuke ervaring. "Je hebt liever dat ze je staan op te wachten met fakkels en dat ze juichen. Maar ik begrijp het wel, we vinden het zelf ook onwaardig waar we staan."

Heracles
Dit weekend speelt FC Utrecht thuis tegen Heracles. Eerder dit seizoen werd in Almelo met 4-1 verloren. "Zaterdag moet er gewonnen worden, linksom of rechtsom", zegt Willem Janssen. "Maar als we onze houding veranderen komt dat ook vanzelf, dan speelt iedereen vanuit zijn kwaliteit, met lef en bravour, en dan gaan we het ook omdraaien."

Willem Janssen: 'Zaterdag moet er gewonnen worden, linksom of rechtsom'


Na elf duels met maar één overwinning en de slechte wedstrijd tegen Vitesse is de druk voor de wedstrijd tegen Heracles groot, erkent Janssen. "Maar die druk moet niet verlammend werken, maar ons juist dat extra beetje geven waardoor we naar boven kunnen gaan kijken."

De kans is groot dat FC Utrecht tegen Heracles niet met dezelfde opstelling begint als tegen Vitesse. En dat komt niet alleen doordat Bart Ramselaar en Tommie St. Jago terug zijn na een blessure, zo valt op te maken uit de woorden van René Hake. "We hebben een reeks wedstrijden gehad waarin we niet het resultaat hebben gehaald dat we wilden, en we hebben vaak dezelfde spelers de kans gegeven. Wij overwegen zeker om andere dingen te gaan doen."

René Hake: 'We overwegen om andere dingen te gaan doen'


Eljero Elia, Maarten Paes en Emil Bergström zijn door blessures niet van de partij. Elia was vrijdag niet op het trainingsveld, nadat hij dinsdag een hamstringblessure opliep. Doelman Maarten Paes deed grote delen van de training mee en Bergström trainde wel buiten, maar werkte individueel aan zijn revalidatie.

Ter Avest
FC Utrecht legde deze week Hidde ter Avest vast. De Tukker komt over van Udinese in de Serie A. "Ik heb daar een toptijd gehad, maar nu maak ik een stap naar Nederland, ook om weer meer te gaan spelen." Want aan speeltijd ontbrak het Ter Avest dit seizoen. "Ik begon de eerste vier duels in de basis, daarna werd het minder. Dus uiteindelijk heb ik gekozen om hier naartoe te gaan."

Hidde ter Avest: 'FC Utrecht is geen stap terug'


Ter Avest is rechtsback. En daar heeft FC Utrechter al een paar van. Mark van der Maarel, Giovanni Troupée en Silian Mokono zijn ook rechtsback, en dan speelt in Jong FC Utrecht ook nog Marc Pabai. "De concurrentie is groot, da's altijd goed."

"Ja we hebben er genoeg", zegt trainer René Hake. "Maar Hidde is een speler die ons verder kan helpen met zijn voetballend vermogen en zijn agressiviteit. Hij kan zeker een toegevoegde waarde zijn voor FC Utrecht." Op het moment dat wij René Hake spraken was nog niet duidelijk of Ter Avest speelgerechtigd zou zijn tegen Heracles. Inmiddels is bekend dat de voormalige speler van FC Twente mee mag doen.

"Ik ben fit, ik voel me goed, ik kan spelen", zegt Ter Avest, die de overstap van de Serie A naar FC Utrecht niet als een stap terug ziet. "Nee, zo voel het totaal niet. Utrecht is een hele mooie club, ik heb er heel veel zin in."
Eerder dit seizoen verloor FC Utrecht in Almelo met 4-1 van Heracles. Thuis gaat het over het algemeen wel goed tegen de ploeg uit Almelo. Van de 22 duels die beide ploegen in de Galgenwaard tegen elkaar speelden, won FC Utrecht er 13, Heracles won er vier.
De laatste keer dat beide ploegen elkaar in Utrecht troffen werd het 3-1. Simon Gustafson, Gyrano Kerk en Urby Emanuelson brachten FC Utrecht toen binnen 20 minuten op 3-0.
Max Rosmann maakte een kwartier voor tijd de enige treffer voor de Almeloërs, waar de huidige FC Utrecht-spits Arián Dalmau na een uur werd gewisseld.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -