Kampong-doelman Harte over hervatting hockeycompetitie: 'Als je goud wilt pakken, moet je in het ritme blijven'

© Kampong
UTRECHT - Eind deze maand wordt de Nederlandse hockeycompetitie hervat. Dat betekent dat er met name voor de topspelers een bizar drukke periode aankomt. Er moeten nog vijftien competitieduels worden gespeeld en daarna speelt de top vier de play-offs om de landstitel. Tussendoor bereiden de internationals zich voor op het EK in juni en de Olympische Spelen in juli.
De voorberereiding op die seizoenshervatting was verre van optimaal, zegt doelman David Harte van Kampong en van de Ierse nationale ploeg in Een Berg Sport. "Ik was in december in Ierland, mocht ik normaal trainen. Bij Kampong mochten we in tweetallen of viertallen trainen. In december was ik voor de nationale ploeg in Ierland en daar mochten we normaal trainen, dat was beter." Sinds begin januari mag dat bij Kampong ook weer.

Drie keer pieken

Maar of iedereen klaar is voor het hervatting van de competitie, weet Harte niet. "Het is door Corona stop-start, stop-start. We hebben zeven wedstrijden gespeeld en toen was het klaar, Het gaat niet alleen om fitheid, maar het weer speelt ook een rol." Met name de internationals moeten waken voor overbelasting, denkt Harte. "Je moet drie keer pieken, play-offs in mei, het EK in juni en dan de Olympische Spelen."
'Als je goud wilt pakken, moet je in het ritme blijven'
Toch is het met het oog op de Spelen volgens de doelman wel van belang dat het hockey wordt hervat. "Als je goud wilt pakken moet je wedstrijden spelen voor het ritme." Maar of topsporters in de aanloop naar Tokio voorrang moeten krijgen boven kwetsbaren groepen wat betreft inenten, daarover spreekt Harte zich niet uit. "Dat is een dilemma, ja."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.