Puck Pieterse net naast podium in het zand van Mol: 'Met goede moraal naar het WK'

© Orange Pictures
AMERSFOORT - Bij de Zilvermeercross in Mol is de Amersfoortse Puck Pieterse als zesde over de streep gekomen. De wedstrijd werd gewonnen door landgenote Lucinda Brand.
Puck Pieterse: "Dit was een goede generale voor het WK"
Brand reed in de laatste ronde van het zanderige parcours weg van Denise Betsema, die als tweede over de finish croste. Marianne Vos eindigde als derde en maakte er een compleet Nederlands podium van.
Pieterse kon lang met haar concurrenten mee in de strijd om het podium, maar de routiniers bleken in het slot van de wedstrijd nog een maat te groot voor de 18-jarige Amersfoortse.
Volgende week slaat ze de X2O Trofee-veldrit van Hamme over. Op zondag rijdt Pieterse wel de Wereldbeker van Overijse, als laatste voorbereidingswedstrijd op het WK veldrijden voor beloften van zondag 31 januari in Oostende.
"Het was een goede generale repetitie voor het WK. Ik was vandaag tweede belofte op niet zoveel achterstand. Dat zit wel goed, en ik weet aan welke dingen ik nog kan werken in het zand. Ik kan met goede moraal naar het WK gaan", aldus Pieterse.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.