Liveblog: FC Utrecht speelt gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo

UTRECHT - FC Utrecht ontvangt zaterdagavond in de Eredivisie Heracles Almelo. De ploeg van trainer René Hake is nog altijd op zoek naar de eerste overwinning van 2021, nadat tegen FC Groningen gelijk werd gespeeld en van Vitesse werd verloren. Mis in dit liveblog niets van het duel tussen Vitesse en FC Utrecht, dat om 20.00 uur van start gaat.
De wedstrijd is natuurlijk ook LIVE te horen op Radio M Utrecht (93.1 FM) met live commentaar van René van den Berg en de analyse van Gert Kruys. Lees hier de voorbeschouwing op het duel.

EINDSTAND: 2-0

'31 Sander van de Streek [1-0]
---
72' Adrián Dalmau [2-0]
Scheidsrechter: Ingmar Oostrom

Liveblog:

90'+2 Het is afgelopen. FC Utrecht wint voor de vierde keer dit seizoen.
90'+2 De 3-0 blijft uit. Kerk is weg, maar zijn voorzet is niet zuiver. Achter Ramselaar gespeeld. Tegen de tijd dat de Amersfoorter kan schieten ligt er een tegenstander voor de bal.
90' Heracles is voor het eerst dreigend. We krijgen twee minuten extra tijd overigens.
89' GEEL: St.Jago. Hij vloert Szoke.
87' Mahi is weg over rechts. Van der Maarel staat helemaal vrij, maar Heracles zit er tussen.
84' Niks aan het handje voor FC Utrecht. Oelschlägel blijft werkloos nadat de bal de tribune in wordt gerost door Heracles.
84' Eerste corner voor Heracles.
83' WISSEL Heracles: Bijleveld voor Vloet.
Dalmau viert zijn goal
Dalmau viert zijn goal © Orange Pictures
82' Kerk zet voor. Mahi gaat scoren! Nee! Zijn schot raakt Ramselaar en gaat via zijn ploeggenoot naast.
78' WISSEL FC Utrecht: Mimoun Mahi komt erin voor Dalmau, die scoorde tegen zijn oude club en dat is altijd lekker.
2-0 door Adrián Dalmau
72' GOAL!!! 2-0 voor FC Utrecht. Maher met een vieze vrije trap van ruim 20 meter. Blaswich grabbelt en Dalmau is er als de kippen bij.
70' WISSEL Heracles: Szoke voor Bakis. Bij FC Utrecht: Mark van der Maarel voor Hidde ter Avest.
68' Kerk opnieuw! Nu op de vuisten van Blaswich.
66' Ooooo Kerk! Naast! Dalmau stuurt Van de Streek weg, die bereikt Kerk. De aanvaller schiet ineens, raakt de bal niet lekker. Hij hobbelt voorlangs.
63' Het beeld in de tweede helft is hetzelfde als in de eerste helft. FC Utrecht heeft Heracles in zijn greep. Willem Janssen neemt zijn ploeg op sleeptouw. De aanvoerder scoort opnieuw een dikke voldoende.
52' Het loopt prima vanavond voor FC Utrecht. Keeper Oelschlägel heeft nog werkelijk niks te doen gehad en aanvallend krijgt het veel kansen.
51' En nu is het Janssen die uit een hoekschop net overkopt voor FC Utrecht.
50' Dalmau? Nee! Van de Streek? Ook niet! Grote kans voor FC Utrecht. Dalmau is net te laat. Van de Streek kan de afgeslagen bal wel schieten, maar Blaswich redt.
46' Drie wissels bij Heracles: Azzaoui voor Burgzorg, De la Torre voor Schoofs en Jakobsen voor Van der Water.
46' De tweede helft is begonnen!
45' Het is rust. Prima eerste helft van FC Utrecht.
40' GEEL! Breukers gaat op de bon na een charge op Dalmau.
40' FC Utrecht controleert de wedstrijd.
34' GEEL! Van Overeem torpedeert Kiomourtzoglou.
Van de Streek maakt 1-0
Van de Streek maakt 1-0 © Orange Pictures
Van de Streek knikt de openingsgoal binnen. FC Utrecht leidt.
31' GOAL!!! Maher neemt de vrije trap. Op het hoofd van Van de Streek en die knipt hem prachtig in de rechterhoek. Blaswich is verslagen.
29' Na de blamage tegen Vitesse lieten de supporters niet alleen van zich horen - de bus werd opgewacht - ook Frans van Seumeren roerde zich. De clubeigenaar deed zelfs een corona-sneltest om zijn spelers toe te spreken.
25' FC Utrecht houdt de druk erop. Dat is nu al beter dan afgelopen dinsdag.
23' Kerk!!! Hij kapt en schiet, maar Blaswich redt in de verre hoek.
20' Maher schoffelt Vloet onderuit. De middenvelder van FC Utrecht krijgt een berisping van scheidsrechter Oostrum uit Oudewater. De kaarten blijven op zak.
14' Wat een kans! Mooi driehoekje tussen Ter Avest, Dalmau en Kerk. De laatste heeft de hoek voor het inschieten, maar treft snoeihard de doelman.
12' Dalmau lijkt weinig vrienden over te hebben gehouden aan zijn verblijf bij Heracles. Hij deelt aardig uit in de openingsfase.
11' Gert Kruys ziet paralellen met de laatste wedstrijden. FC Utrecht begint goed aan de wedstrijd. Hopelijk houden de overeenkomsten daarna op.
10' Van der Water botst met Maher en gaat neer. Hij moet geholpen worden aan zijn hoofd.
5' Van de Streek gaat neer. Hij is terug na een behandeling aan zijn knie.
4' Rente en Blaswich zitten mis. Dalmau is net te laat om te profiteren.
4' Eerste mogelijkheid is voor FC Utrecht. Adam Maher schiet van net buiten de zestien. Een rollertje recht in de handen van Blaswich.
1' Speciaal voor de supporters thuis op de bank speelt FC Utrecht met een gele bal. De vrijwilliggers hebben de grasmat in de Galgenwaard overigens aardig sneeuwvrij gekregen.
1' We zijn begonnen in de Galgenwaard.

Opstellingen:

FC Utrecht: Oelschlägel; Ter Avest, St. Jago, Janssen, Warmerdam; Van de Streek, Van Overeem, Maher; Kerk, Dalmau, Ramselaar.
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Rente, Quagliata; Schoofs, Vloet, Kiomourtzoglou; Van der Water, Bakis, Burgzorg.

Warmlopen:

- Hidde ter Avest maakt meteen zijn debuut voor FC Utrecht. Van der Maarel, Benamar, Gustafson en Mahi zijn geslachtofferd na de deceptie tegen Vitesse.
- Eerder dit seizoen ging FC Utrecht op bezoek bij Heracles Almelo met 4-1 onderuit. Dat bleek later het laatste duel van de vertrokken trainer John van den Brom.
- Bij FC Utrecht speelt Adrián Dalmau. Hij kwam in het verleden uit voor Heracles. In zijn laatste seizoen daar, 2018/2019, scoorde hij 19 keer.
- FC Utrecht-verdediger Justin Hoogma debuteerde in de eredivisie in het shirt van Heracles. Dat deed hij in maart 2016 op 17-jarige leeftijd.
- Verdediger Jeff Hardeveld van Heracles Almelo kwam in het verleden 19 keer in actie voor FC Utrecht.
- De fans van FC Utrecht verwachten een antwoord na de nederlaag en het slechte spel van dinsdag tegen Vitesse. De supporters hebben de spelers dinsdagavond opgewacht.
- Bij FC Utrecht kan Hidde ter Avest zijn debuut maken. De verdediger werd deze week overgenomen van het Italiaanse Udinese.
- FC Utrecht is de nummer tien van de eredivisie met 18 punten, Heracles staat elfde met hetzelfde aantal punten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.