Van der Haar pakt podiumplek in Mol: 'Mooie trainingsrit richting WK'

© Orange Pictures
WOUDENBERG/MAARTENSDIJK - Veldrijder Lars van der Haar is in de Zilvermeercross op het podium geëindigd. De Woudenberger eindigde in het Belgische Mol als derde, achter winnaar Wout van Aert en Laurens Sweeck.
Van der Haar kende een snelle start in de zandcross van Mol, maar hij kon die positie niet behouden. "Ik kwam de eerste ronde goed door maar daarna had ik een mechanisch defect", vertelt Van der Haar in Namen in Rugnummers. Even zakte hij terug naar de zesde plaats. Naarmate de veldrit vorderde, kwam Van der Haar op gang. Dat was te laat om Belgisch kampioen Van Aert en Laurens Sweeck nog in te halen.
"In het zand van fiets wisselen dan verlies je veel tijd. Ik voelde me verder heel goed vandaag. De podiumplek is mooi", aldus de Woudenberger.
In de slotfase was Van der Haar samen met David van der Poel (broer van de afwezige Mathieu) verwikkeld in een strijd om de derde plaats. Bij het ingaan van de slotronde had onze regiogenoot de podiumplaats stevig in handen, die hij niet meer afstond.
Binnenkort is Van der Haar te zien op het WK. "Wat dat betreft was het met het zand hier een mooie trainingsrit", aldus Van der Haar.
In de achtergrond eindigde Kyle Agterberg uit Maartensdijk nog als 31ste in Mol. De Zilvermeercross behoort niet tot een van de drie grote klassementen. Wel is het een belangrijke testwedstrijd voor het WK veldrijden van eind januari in Oostende, want dat is ook op een zandparcours.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.