Geopereerde Van Hooijdonk (27) is hockeyer af: 'Had gehoopt zelf te beslissen om te stoppen'

Archiefbeeld van Van Hooijdonk
Archiefbeeld van Van Hooijdonk © RTV Utrecht
BILTHOVEN - Tom van Hooijdonk zal nooit meer als hockeyer te vinden zijn op de velden van SCHC. Er werd bij hem een heupafwijking geconstateerd, waardoor hockeyen niet meer mogelijk is. Inmiddels is de 26-jarige Van Hooijdonk geopereerd en kijkt hij met goede moed richting de toekomst.
Ik wilde koste wat het kost de eerste seizoenshelft uitspelen
Tom van Hooijdonk
Een maand geleden werd Van Hooijdonk geopereerd, op 15 december. "De dag dat de lockdown inging, een betere timing had eigenlijk niet gekund", vertelt de gepensioneerde hockeyer nuchter op Radio M Utrecht in Namen en Rugnummers. "Het gaat inmiddels goed en het herstel gaat sneller dan verwacht."
In oktober kwam het nieuws dat hij moest gaan stoppen met hockeyen. "Ik had last van mijn lies en dat ging niet weg. Zodra ik was hersteld en weer ging hockeyen kreeg ik snel weer last", vertelt Van Hooijdonk, die via verschillende fysiotherapeuten uiteindelijk bij een orthopeed terecht kwam. "Daar hadden ze vrij snel de conclusie getrokken dat dit het was, en dat het absoluut niet verstandig was om verder te gaan met hockey."
"Ik heb geen schade aan het gewricht, dus dat is mooi. Daardoor zijn er verder geen andere ingrepen nodig", vertelt de voormalige hockeyer van SCHC.

Noodgedwongen stoppen

En dus is er abrupt een einde gekomen aan de hockeyloopbaan van Van Hooijdonk. "Ik wilde koste wat het kost de eerste seizoenshelft uitspelen, want dan heb je toch nog een beetje een afscheid als hockeyer. Maar de competitie werd stilgelegd en ik kreeg toch wel steeds meer last."
"Ik had vooral gehoopt dat ik zelf kon beslissen wanneer ik zou gaan stoppen. Het liefst in mei met de promotie naar de hoofdklasse, maar dat zit er dus niet in dus dat is balen", geeft hij aan.

Toekomst

Maar de in Amsterdam wonende Van Hooijdonk trekt de deur van het Bilthovense SCHC niet achter zich dicht. "Na vijf jaar hockeyen bij Stichtsche heb ik daar echte vrienden gemaakt", vertelt de geboren Haarlemmer. "Ik heb een hele hoop mooie momenten meegemaakt. De promotie in 2017 naar de hoofdklasse springt daar wel bovenuit."
"Wellicht ga ik het coachingsvak in. Ik ben al coach geweest bij SCHC van de Dames A1. Aankomend seizoen blijf ik ook sowieso nog betrokken bij het eerste. Maar hoe dat weet ik nog niet precies", aldus Van Hooijdonk, die dus, als het weer mogelijk is, te vinden is rond de velden van SCHC.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.