Utrecht Cangeroes steunt op ervaren Utrechtse kern: 'Samen met ambitieuze talenten'

Utrecht Cangeroes, vorig seizoen
Utrecht Cangeroes, vorig seizoen © Ankie Hogewind/Fotostudio Red Green Blue
UTRECHT - De basketbalsters van Utrecht Cangeroes beginnen zaterdagavond aan het eredivisieseizoen met een thuis tegen Landslake Lions. Trainer Ramon Kuipers verwacht een rommelige wedstrijd, omdat de voorbereiding niet ideaal is geweest. "Ik hoop dat we aan elkaar gewaagd zijn", zegt hij.
Diverse speelsters durven uit te spreken dat Utrecht Cangeroes moet gaan voor een plek in de top-4. Kuipers is iets bescheidener. "Ik heb zeker die ambitie, maar of dat dit jaar al reeël is, is een terechte vraag. Vorig jaar eindigden we onderaan als nieuwkomer in de eredivisie, maar we hebben heel wat wijzigingen gehad in de selectie", zegt hij.
"We hebben een mooi team, met een ervaren kern met Utrechtse roots. En ook met talenten die heel ambitieus zijn. Hoe ver we daadwerkelijk komen in de competitie, is koffiedik kijken", aldus Kuipers.
Het begint een beetje te kriebelen, maar de spanning voelt anders dan anders
Ramon Kuipers, trainer Utrecht Cangeroes
De eerste competitiewedstrijd is in eigen huis tegen Landslake Lions. "We hebben in september een oefenwedstrijd tegen ze gespeeld. Dat was niet al te best van onze kant. Zelf staan we er iets beter voor momenteel, maar dat zal bij Landslake niet anders zijn", zegt de trainer.
Een paar uur voor het duel is de spanning aanwezig bij Kuipers. "Het begint een beetje te kriebelen, maar de spanning voelt anders dan anders. Door de druk die erop staat en de hele organisatie is het een andere situatie", geeft Kuipers aan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.