RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht-trainer Hake na broodnodige zege: 'Het was tot hier en niet verder'


UTRECHT - Na het debacle dinsdag tegen Vitesse (verlies 1-0) was alles wat FC Utrecht een warm hart toedraagt er klaar mee. Er moest wat gebeuren. Supporters - die gedwongen thuis zitten - bestormden uit pure wanhoop de spelersbus en Frans van Seumeren deed een corona-sneltest om de spelers een bulderspeech te kunnen geven.

Het lijkt allemaal te hebben geholpen, want het resultaat was er zaterdagavond tegen Heracles (2-0 zege). FC Utrecht domineerde 90 minuten en Heracles kreeg werkelijk waar geen enkele kans. FC Utrecht-keeper Eric Oelschlägel zal het koud gehad hebben in een - door de sneeuw - wit gekleurde Galgenwaard.

 Sander van de Streek kopt. Keeper Janis Blaswich is te laat: 1-0. Sander van de Streek kopt. Keeper Janis Blaswich is te laat: 1-0. | Foto: Orange Pictures

Sander van de Streek: 'We waren een team zoals het hoort'


"Het klopte vandaag gewoon", reageerde een opgeluchte trainer René Hake na afloop. "Het was tot hier en niet verder, vanavond." Sander van de Streek kopte in de 31e minuut 1-0 binnen en Adrián Dalmau verdubbelde twintig minuten voor tijd de score. Vooral Gyrano Kerk had vervolgens nog kansen genoeg om de score hoger te laten uitvallen. "Vanavond waren we een team. Zoals het hoort", vertelt Van de Streek na afloop. "Ik ben blij dat ik mijn bijdrage heb kunnen leveren. Dit moeten we vasthouden. Volgende week moeten we ook gewoon weer winnen."

Gelukkig zijn onze fans geen makke lammetjes"
Sander van de Streek

Hake was eveneens tevreden. "Het was een goede wedstrijd. We hebben vandaag misschien vergeten om drie vier nul te maken. Maar laten we niet te hard van stapel lopen."

 Adrián Dalmau wordt gefeliciteerd na zijn goal Adrián Dalmau wordt gefeliciteerd na zijn goal | Foto: Orange Pictures

René Hake: 'Vandaag was goed, maar niet te hard van stapel lopen'


Sander van de Streek was blij met de acties van supporters en clubeigenaar. "Gelukkig zijn het geen makke lammetjes, want we hadden het nodig. Vitesse was dramatisch, vandaag hebben we goed gereageerd." Hake is het daar mee eens. "De acties tonen betrokkenheid."

Debuut in de basis
Hidde ter Avest maakte zijn debuut. Het leek alsof de rechtsback die deze week van Udinese overkwam al jaren meedeed bij FC Utrecht. "Het is me vandaag makkelijk gemaakt. Want als je team zó speelt..." Doelde hij op de totale dominantie. Dat was een paar dagen geleden tegen Vitesse nog wel anders. Ter Avest erkent dat hij in een roerige week is binnengekomen. "Ja, we hebben wat meetings gehad en er zijn aardig wat dingen gezegd, maar vandaag stonden we er als team." Ter Avest vond het ondanks de gebeurtenissen vooraf niet spannend "Ik heb al aardig wat meegemaakt", lacht de voormalig jeugdinternational.

 Hidde ter Avest in duel met Giacomo Quagliata Hidde ter Avest in duel met Giacomo Quagliata | Foto: Orange Pictures

Hidde ter Avest: 'Play-offs? Het gaat gebeuren'


Play-offs blijft doel
De druk blijft erop zitten want de play-offs blijven het doel. "En terecht", reageert Ter Avest. "We moeten hier even van genieten en nu een goede reeks neerzetten. Maar de play-offs halen. Het gáát gebeuren", besluit de voetballer uit Wierden.

FC Utrecht blijft tiende staan in de eredivisie, met 21 punten uit 17 wedstrijden. Zondag 24 januari is de volgende wedstrijd; thuis tegen het Sparta, dat met evenveel punten, maar een beter doelsaldo, negende staat.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -