RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van den Brom en Genk woest na sneeuwduel: 'Juridische stappen volgen'

AMERSFOORT - Nadat Genk-trainer John van den Brom uit Amersfoort zaterdag al zijn onvrede had geuit over het doorgaan van het duel met Excelsior Moeskroen stelt de club een dag later juridische stappen in het vooruitzicht. Beide teams troffen elkaar op een door de sneeuw vrijwel onbespeelbaar veld. Genk verloor met 2-0.

Voor aanvang van de wedstrijd vergeefs bezwaar gemaakt"
KRC Genk

"Wij zijn als club van mening dat de wedstrijd niet had mogen worden gespeeld. In de gegeven omstandigheden was een normaal verloop onmogelijk en was het ronduit gevaarlijk voor de spelers", meldt Racing Genk.

De Belgische club vindt ook dat de thuisclub niet voldoende heeft gedaan om het veld bespeelbaar te maken. "KRC Genk heeft voor aanvang van de wedstrijd vergeefs bezwaar gemaakt bij de scheidsrechter en neemt daarom nu juridische stappen. Ook willen we het debat op gang brengen om strengere eisen op te leggen aan clubs op het hoogste niveau, zodat vermeden wordt dat wedstrijden gespeeld worden in omstandigheden die normaal voetbal in de weg staan."

Behalve Genk heeft ook Kortrijk inmiddels een klacht ingediend bij de Belgische voetbalbond KBVB. Die ploeg verloor op besneeuwde ondergrond in Oostende. "We moeten niet luisteren naar mensen die beslissen dat we spelen omdat de bal rolt. Die rolt overal hoor, want een bal is rond", mopperde Van den Brom zaterdag na de nederlaag van zijn club.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -