Schep tevreden met eerste 'bonuspunten' Dalto: 'Lekker, na lastige slotfase'

© Orange Pictures
DRIEBERGEN-RIJSENBURG - Barry Schep was een tevreden trainer na de nagenoeg perfecte rentree van Dalto in de Korfbal League. De promovendus uit Driebergen won met 20-19 en dat smaakt naar meer, aldus de coach.
We deden het voor de mensen thuis voor de buis
Barry Schep
"In de slotfase was het toch nog billenknijpen, omdat we het onszelf onnodig lastig hadden gemaakt", blikte Schep een dag later terug in Namen&Rugnummers van RTV Utrecht. Bij rust stond er een 9-7 voorsprong voor Dalto op het scorebord. "Verdedigend hadden we de zaakjes goed op orde, maar dat ging een beetje ten koste van ons scorend vermogen."

Stunt van jewelste

De uiteindelijke overwinning van een stunt van jewelste, want Dalto - na vier jaar weer terug op het hoogste niveau - verraste daarmee DVO, dat heeft uitgesproken graag voor de bovenste vier plaatsen te willen gaan spelen. Vorige week vertelde Schep al dat veel kenners Dalto dit seizoen bij de ondersten zien eindigen.
Het gesprek met Dalto-coach Barry Schep in Namen&Rugnummers
De Dalto-coach was het daar toen al niet mee eens en voelt zich gesterkt in die mening door het goede resultaat. "We kunnen niet degraderen, want de regeling is eruit en dus kunnen we lekker vrijuit gaan korfballen. Dit was een lekker begin, we gaan voor de eerste vier."

Thuis voor de buis

Het enige wat eigenlijk ontbrak was publiek om de overwinning te vieren. Normaal staan wedstrijden tussen Dalto en DVO garant voor spektakel op de tribunes, want beide clubs worden gesteund door een fanatieke aanhang. "Na afloop vond ik het extra jammer", aldus Schep. "Want ik was graag met de borst vooruit de kantine ingelopen. Nu deden we het voor de mensen thuis voor de buis."
Schep is uiteraard blij met de flitsende seizoensstart van Dalto. De goede oefencampagne werd met de zege op DVO een vervolg gegeven. "Het waren eigenlijk bonuspunten, maar ze zijn in ieder geval in de pocket." Volgende week spelen de Driebergense korfballers tegen DOS'46.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.