Basisplaats voor Utrechter Timber in Klassieker, ook Haller aan de start

© Orange Pictures
UTRECHT - Jurriën Timber heeft bij Ajax een basisplaats in het duel met aartsrivaal Feyenoord. De negentienjarige Utrechter speelt daarmee zijn eerste Klassieker op het hoogste niveau in zijn carrière.
Het is de tweede basisplaats in korte tijd voor de verdediger: donderdag tegen FC Twente kreeg hij ook al de voorkeur boven Perr Schuurs van Erik ten Hag. Timber, tevens jeugdinternational bij Oranje, brak vorig seizoen door in het betaald voetbal, maar had in de huidige voetbaljaargang tot voor kort te kampen met een blessure.

Haller

Voormalig FC Utrecht-trainer Ten Hag had ook wederom een basisplaats voor Sébastien Haller. De Fransman stapte onlangs voor dik twintig miljoen euro over naar Amsterdam, maar speelde tussen 2015 en 2017 bijna honderd wedstrijden namens de ploeg uit de Domstad.

Advocaat

Daarnaast was het eerste Klassieker van Dick Advocaat als trainer van Feyenoord. De 73-jarige staat al dik een jaar aan het roer bij Feyenoord, maar nam het door de coronastop nog niet op tegen de aartsrivaal. Voor Advocaat bij Feyenoord in dienst trad was hij in het seizoen 2018/19 trainer van Utrecht. Met Advocaat kwalificeerde de FC zich voor Europees voetbal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.