RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Basisplaats voor Utrechter Timber in Klassieker, ook Haller aan de start

UTRECHT - JurriŽn Timber heeft bij Ajax een basisplaats in het duel met aartsrivaal Feyenoord. De negentienjarige Utrechter speelt daarmee zijn eerste Klassieker op het hoogste niveau in zijn carriŤre.

Het is de tweede basisplaats in korte tijd voor de verdediger: donderdag tegen FC Twente kreeg hij ook al de voorkeur boven Perr Schuurs van Erik ten Hag. Timber, tevens jeugdinternational bij Oranje, brak vorig seizoen door in het betaald voetbal, maar had in de huidige voetbaljaargang tot voor kort te kampen met een blessure.

Haller
Voormalig FC Utrecht-trainer Ten Hag had ook wederom een basisplaats voor Sťbastien Haller. De Fransman stapte onlangs voor dik twintig miljoen euro over naar Amsterdam, maar speelde tussen 2015 en 2017 bijna honderd wedstrijden namens de ploeg uit de Domstad.

Advocaat
Daarnaast was het eerste Klassieker van Dick Advocaat als trainer van Feyenoord. De 73-jarige staat al dik een jaar aan het roer bij Feyenoord, maar nam het door de coronastop nog niet op tegen de aartsrivaal. Voor Advocaat bij Feyenoord in dienst trad was hij in het seizoen 2018/19 trainer van Utrecht. Met Advocaat kwalificeerde de FC zich voor Europees voetbal.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -