RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Plugboer baalt na nederlaag tegen Jong Ajax: 'Bij lange na niet goed genoeg'

1/2
UTRECHT - Trainer Ab Plugboer was ontevreden, na de nederlaag van Jong FC Utrecht tegen Jong Ajax, van maandag. Op Zoudenbalch gingen de Utrechtse beloften met 2-1 onderuit. Plugboer baalde vooral van de snelle eerste treffer van de Amsterdammers, die al na twee minuten op voorsprong kwamen.

"De eerste goal gaven we weg", vond Plugboer, die zijn ploeg daarna te onrustig vond. "Het was te vaak bal hebben, bal kwijt, waardoor we steeds in de verdediging kwamen. Ik had verwacht dat we aan de bal wat vaster zouden zijn om ons positiespel te spelen en zo kansen te creŽren."

Plugboer: 'De eerste goal gaven we weg'


Na rust had Jong FC Utrecht meer grip op de wedstrijd. De 1-2 van Tim Pieters viel echter veel te laat, pas in blessuretijd. "Het was beter, maar bij lange na niet goed genoeg", aldus Plugboer. Zijn ploeg koos toen vaker voor de lange bal. "In de rust hebben we aangegeven dat we dieper moesten kijken. Dat lukte een paar keer, maar de handelingssnelheid was onvoldoende."

Mamengi
Christopher Mamengi, die vlak voor rust met een eigen doelpunt de stand op 0-2 bracht, baalde net als zijn trainer. "We waren ondermaats en hebben de wedstrijd nooit in handen gehad", aldus de centrale verdediger, die Brian Brobbey als directe tegenstander had. De spits van Jong Ajax kwam in het weekend nog in actie bij Ajax - Feyenoord, als invaller voor Sebastien Haller.

"Ik ken hem nog van Oranje onder 17. Het waren leuke duels, maar deze wedstrijd viel in zijn geheel helaas tegen", aldus Mamengi. De verdediger speelde jeugdinterlands in diverse leeftijdsgroepen, maar wacht nog op een doorbraak in de hoofdmacht, zoals Tommie St. Jago die dit seizoen beleeft. "Ik hoop snel minuten te mogen maken."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -