RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Crisis bij DOVO wordt arbeidsconflict: Calderwood neemt advocaat in de arm

VEENENDAAL - De kans lijkt klein dat Scott Calderwood aanblijft als hoofdtrainer en technisch manager van DOVO. Calderwood zit sinds ruim een week ziek thuis, als gevolg van een conflict met de FinanciŽle Stichting DOVO, FSD.

Volgens bronnen gaat dat conflict over het passeren van Calderwood door de FSD bij de contractonderhandelingen met spelers, zowel van de huidige selectie als nieuwe. De FSD zou spelers laten gaan die Calderwood wil houden, en spelers aantrekken die de trainer niet wil. De FSD zegt dat Calderwood wel degelijk is uitgenodigd voor gesprekken, maar niet op die uitnodigingen is ingegaan.

Deze week presenteerde de derde divisionist uit Veenendaal twee nieuwe aanwinsten. Op de foto's op de clubsite waarop de nieuwe spelers worden gepresenteerd, ontbreekt Calderwood dan ook. "Omdat wij niet wilden dat de boel stil komt te liggen, hebben we de gesprekken zonder hem gevoerd," zei FSD-voorzitter Van Kleef vorige week tegen RTV Utrecht.

Serieus arbeidsconflict
De wens van de FSD 'dat Calderwood snel weer aansluit' lijkt voorlopig niet uit te komen. Calderwood wil nog steeds niets zeggen. "De zaak ligt bij mijn advocaat." Die stelt op zijn beurt dat hij in het belang van zijn cliŽnt niets kan zeggen.

Daarmee lijkt duidelijk dat er sprake is van een serieus arbeidsconflict tussen Calderwood en de FSD. In de voetballerij resulteert zo'n conflict meestal in het vertrek van de trainer. De kans dat de trainer/technisch manager van DOVO aanblijft is volgens een betrokkene 'hooguit ťťn procent'.

'Geen voetbalvisie'
Middenvelder Yannick Zeeman, die dinsdag zijn vertrek bij DOVO aankondigde, heeft geen goed woord over voor de FSD. "Ze hebben geen idee waar ze het over hebben, ik miste een voetbalvisie", zegt hij tegen Regiosport Veenendaal. Zeeman sprak met de FSD over contractverlenging, zonder dat Calderwood aanwezig was. Hij zou de helft van zijn salaris moeten inleveren.

Zeeman zegt dat hij de club met pijn in het hart kapot ziet gaan. "Ik was oprecht graag gebleven, maar er worden leugens verteld, tegen iedereen wordt iets anders gezegd. Ik zie geen basis om met elkaar verder te gaan."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -