Topclubs verplaatsen duels voor live radio-verslag

© RTV Utrecht
UTRECHT - Diverse topsportclubs in de provincie hebben gehoor gegeven aan het verzoek van RTV Utrecht om hun wedstrijden tijdelijk op zaterdagmiddag te spelen, in plaats van op zaterdagavond. Het gaat daarbij om de waterpoloërs van UZSC en ZPC Amersfoort en de basketbalsters van Utrecht Cangeroes.
RTV Utrecht deed het verzoek omdat het sportaanbod om de radio-uitzendingen op zaterdag- en zondagmiddag te vullen erg karig is omdat het amateurvoetbal, dat traditioneel voor veel sportaanbod in de middag zorgt, stil ligt.
De zaalclubs plannen de wedstrijden van hun hoogste teams normaal in de avond, zodat er de hele dag naar het hoogtepunt kan worden toegwerkt. Eerst spelen de jeugd en de lagere seniorenteams, waarna de dag in sporthal of zwembad wordt afgesloten met het klapstuk: de wedstrijd van het eerste dames- of herenteam.
Nu de lagere teams niet spelen, zijn de zwembaden en sporthallen overdag beschikbaar voor de dues van de hoogst spelende teams. UZSC, ZPC Amersfoort en Utrecht Cangeroes reageerden enthousiast op het verzoek hun thuisduels te verplaatsen in ruil voor live radioverslag. "Hoe meer aandacht voor onze sport, hoe beter", zegt coach Roeland Spijker van de waterpolomannen van UZSC.
Dankzij de medewerking van diverse clubs doet het radioprogramma Namen & Rugnummers komende zaterdag live verslag van de waterpolobekerwedstrijden Polar Bears - UZSC (vrouwen) en ZPC Amersfoort - UZSC (mannen).
Volleybal-eredivisionist Taurus uit Houten heeft het verzoek nog in beraad. Het Driebergse Dalto, dat uitkomt in de Korfbal League, kon niet meewerken. "De bond had de wedstrijden al vastgesteld en wijkt daar niet van af", aldus een woordvoerder van de club.
Live verslag van de handbaleredivisieteams Fortissimo uit Cothen en Houten zit er voorlopig niet in. De handbalbond heeft besloten de competitie, ondanks toestemming daarvoor uit Den Haag, niet te hervatten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.