RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Jong FC Utrecht raakt Acheffay en Kasius kwijt

1/2
UTRECHT - FC Utrecht neemt per direct afscheid van Hicham Acheffay. De 20-jarige aanvaller van de beloftenploeg vertrekt naar Grasshoppers, dat uitkomt op het tweede niveau in Zwitserland.

Acheffay speelde sinds de zomer van 2019 voor FC Utrecht. Bij Jong was hij sindsdien een van de smaakmakers. In 46 wedstrijden kwam hij tot tien goals en acht assists.

Letzigrund
"Hicham is een talentvolle speler, die zich goed heeft ontwikkeld bij Jong FC Utrecht", vertelt Jordy Zuidam, technisch directeur van FC Utrecht. "Echter toen deze kans voorbij kwam, gaf Hicham aan dat hij graag naar Zwitserland wilde."

"Met Grasshoppers hebben we een passende oplossing gevonden voor het lopende contract van Hicham. We wensen hem veel succes toe in Zwitserland", aldus Zuidam.

Bij Grasshoppers gaat Acheffay spelen in het Letzigrund-stadion in Zürich. In dat stadion speelde FC Utrecht in 2010 het Europa League-kwalificatieduel tegen FC Luzern. Utrecht ging met een 3-1 zege naar huis, door goals van Asare, Van Wolfswinkel en Silberbauer.

 Denso Kasius Denso Kasius | Foto: fcutrecht.nl

Denso Kasius
Ook Denso Kasius vertrekt bij Jong FC Utrecht, maar dan op huurbasis. De 18-jarige rechtsback wordt voor anderhalf jaar verhuurd aan FC Volendam, dat meedraait in de top van de eerste divisie.

"Voor Denso is het in deze fase van zijn loopbaan heel waardevol om speelminuten te maken in de Keuken Kampioen Divisie. Op zijn positie is de concurrentie in onze beloftenploeg groot. Denso is in onze ogen een toptalent, daarom is het voor zowel Denso als FC Utrecht mooi dat hij voor zijn kans kan gaan bij FC Volendam", zegt Zuidam.

Kasius heeft nog een contract tot de zomer van 2023 bij FC Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.



Lees ook




Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -