Jille en Jille naar EK badminton

© EPA - Esteban Biba
HOUTEN - Bondscoach Ruud Bosch heeft Ruben en Debora Jille opgenomen in de selectie voor het EK gemengde teams in Finland. De broer en zus uit Houten maken deel uit van een tienkoppige selectie. Beiden komen uit in het dubbelspel.
Ruben Jille
Ruben Jille © Orange Pictures
Het Europese titeltoernooi wordt gehouden van 16 tot en met 20 februari. Mark Caljouw en Selena Piek zijn de blikvangers van de Nederlandse ploeg.
Caljouw, de regerend Nederlands kampioen, is al zo goed als zeker van zijn eerste deelname aan de Olympische Spelen. De 25-jarige badmintonner moet in feite alleen nog vormbehoud tonen om in de zomer naar Tokio te mogen gaan. Caljouw kan de eerste Nederlandse man in het enkelspel op de Spelen worden sinds 1996.
Debora Jille
Debora Jille © Orange Pictures
Piek is in het gemengd dubbel met Robin Tabeling hard op weg naar deelname aan de Spelen. Ze hoopt zich met Cheryl Seinen ook in het vrouwendubbel te plaatsen.
Op het EK voor gemengde landenteams in de Finse stad Vantaa neemt Oranje het in de groep op tegen Engeland, Frankrijk en Rusland. De Nederlandse equipe bestaat naast Caljouw, Piek, Tabeling, Seinen, en Ruben en Debora Jille uit: Joran Kweekel, Ties van der Lecq, Jaymie Laurens en Nadia Choukri. Twee jaar geleden behaalde Oranje brons op het EK in Denemarken, na een nederlaag in de halve finales tegen het gastland.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.