Waterpolosters spelen gelijk tegen Italië

© Orange Pictures
UTRECHT/BAARN - De Nederlandse waterpolosters hebben hun tweede wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi in Triëst gelijkgespeeld. Tegen Italië werd het 7-7 (2-1 1-2 3-3 1-1). Bij een goed resultaat in het volgende duel met Frankrijk, in beginsel een formaliteit, staat Oranje in de halve finale. Er zijn twee tickets voor de Olympische Spelen van Tokio te vergeven.
Sabrina van der Sloot en Dagmar Genee van het Utrechtse UZSC scoorden beiden één keer. Ook Nomi Stomphorst uit Baarn deed mee bij Nederland.
"Op zich ben ik tevreden", reageerde bondscoach Arno Havenga. "Er had voor ons zelfs iets meer ingezeten, denk ik. Op de cruciale momenten hebben we echter een paar kansen gemist. Maar we hebben heel lang niet gespeeld, wat dat betreft hebben we het prima gedaan. Dat geldt natuurlijk ook voor onze tegenstander. Nu tegen Frankrijk en dan kijken wie onze tegenstander in de halve finale wordt. Dat is de wedstrijd waar het hier allemaal om gaat voor ons."
Sabrina van der Sloot
Sabrina van der Sloot © Orange Pictures

Laatste kans

Eerder won de formatie van bondscoach Arno Havenga van Slowakije: 22-2. Dat was de eerste echte wedstrijd sinds februari vorig jaar. Nederland is de olympisch kampioen van 2008, maar slaagde er daarna niet meer in zich voor het evenement te plaatsen. Het toernooi in Triëst is de laatste kans om Tokio te halen. Een overwinning in de halve finale is genoeg om het doel te bereiken.
In het laatste kwart dreigde nog even een nederlaag. Maartje Keuning, tegen Slowakije al de topschutter, zorgde echter in de slotfase voor de 7-7.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.