Nieuwe FC Utrecht-aanwinst Remco Balk: 'Ik heb gescoord tegen Ajax, daar houden ze hier wel van'

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Ver voordat er sprake van was dat hij naar FC Utrecht zou komen, had de nieuwe aanwinst Remco Balk zich al onsterfelijk populair gemaakt bij de supporters. "Ik heb gescoord tegen Ajax. Dat houden ze hier van ja."
Het was op 4 oktober. Remco Balk viel in tijdens FC Groningen - Ajax. Hij maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. Vier maanden later is de 19-jarige aanvaller speler van FC Utrecht. "Dat is voor mij nu de beste keus."
'Voor mij is veel spelen belangrijk'
"Het is goed voor mijn ontwikkeling om zoveel mogelijk te spelen. Bij Groningen kon ik af en toe invallen. Als ik hier niet speel kan ik altijd nog in Jong spelen, dat speelt ook op een goed niveau. Maar het liefst maak ik minuten in het eerste natuurlijk", aldus Balk.
Balk maakt dit jaar een bliksemcarrière door. Afgelopen zomer werd hij na een leven lang in de opleiding van FC Groningen overgeheveld naar de A-selectie. Een half jaar later is hij speler van FC Utrecht. "Zondag na Twente hoorde ik dat de clubs er uit waren. Woensdag was ik al hier."
Het doel van Remco Balk is om in Utrecht zo snel mogelijk basisspeler te worden. "Dat ligt gewoon aan mijzelf. Ik moet de kansen pakken die ik kan pakken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.