RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

René Hake: 'Het goede gevoel een goed vervolg geven'

1/3
UTRECHT - In de aanloop naar de wedstrijd tegen Sparta ligt het eigenlijk voor de hand. Na de zege op Heracles van afgelopen zaterdag kan FC Utrecht-trainer René Hake het winnende elftal maar beter laten staan. "Dat is een keuze die we kunnen maken, dat klopt."Hake stelt daarbij dat hij nog niet zo vaak heeft gehad om twee weken achter elkaar dezelfde ploeg op te stellen. "We komen nu ook in een situatie waarin iedereen beschikbaar is en we dat ook zeker kunnen doen. En dat is nog niet zo heel veel geweest volgens mij."

Paes nog niet
Een mogelijke wijziging zou kunnen zijn het opstellen van doelman Maarten Paes. Die liep in december tegen Ajax een hersenschudding op. Op de vrijdagtraining deed hij weer volledig mee. Hake is klip en klaar over de keeper: die staat er zondag niet tegen Sparta niet in. "Die moet na terugkomst eerst een wedstrijd keepen, en dat gaat hij zondag doen bij Jong, tegen Roda JC."

Behalve Paes zijn ook Eljero Elia en Emil Bergström nog niet van de partij. "Ze zijn bezig met hun herstel. Dat vordert, maar nog niet zodanig dat ze weer kunnen aansluiten."

René Hake: "Je hebt niks aan dat goede gevoel als je dat geen goed vervolg geeft


FC Utrecht begint zondag aan de wedstrijd met het goede gevoel van een zege op Heracles, de eerste thuisoverwinning onder René Hake. "Dat goeie gevoel daar heb je niks aan als je dat geen goed vervolg geeft", zegt Hake, die de indruk heeft dat de ploeg er net zo over denkt. "We waren blij met de overwinning, maar de kop ging na zaterdag erg snel om."

Veldspel kan nog beter
Hake was tegen Heracles vooral tevreden over de instelling van de ploeg. Het veldspel kon hem niet bijzonder bekoren. "Eigenlijk ben ik daar nooit tevreden over. Dan zou je een perfecte wedstrijd moeten spelen en dat gaat niet lukken denk ik", aldus de trainer. "Ik heb goede fases gezien, maar ook fases die wat minder waren."

We hebben sommige wedstrijden heel goed gespeeld en geen punten gepakt"
Mimoun Mahi

We mogen best wat minder voetballen als we maar de punten pakken", zegt aanvaller Mimoun Mahi. We hebben sommige wedstrijden heel goed gespeeld en geen punten gepakt. Daar bereik je ook niks mee."

Ondanks de zege op Heracles, staat FC Utrecht nog altijd een paar plaatsen lager dan gehoopt en gewenst is. De druk is er dus nog altijd. "We hebben nog zeventien hele belangrijke wedstrijden. Voor ons ligt op elke wedstrijd druk", zegt aanvaller Mimoun Mahi. "Dat weten we als groep, dat hebben we ook zelf gedaan."

Mimoun Mahi speelt zondag tegen de club waar hij doorbrak


Dat is totaal anders bij Sparta. De Rotterdammers staan ontspannen in de middenmoot. "Die kunnen vrijuit spelen. Sparta doet het goed, ze hebben de zaken goed voor elkaar", zegt Hake. "Voor ons is het net als vorige week, we moeten linksom of rechtsom die wedstrijd naar ons toetrekken."

Mahi speelt zondag tegen zijn oude club. "Ik heb daar mijn doorbraak gemaakt als jeugdvoetballer en daar ben ik ze altijd dankbaar voor."
FC Utrecht-Sparta was vorig seizoen de laatste wedstrijd voordat de competitie werd afgebroken. FC Utrecht won dat duel met 5-1, mede dankzij twee doelpunten van Bart Ramselaar.
In totaal speelden FC Utrecht-Sparta veertig keer tegen elkaar in Utrecht. negentien won Utrecht, zeven keer Sparta. De laatste keer dat dat gebeurde was op 23 februari 1997. Het werd toen 0-1. Ronald Spelbos was trainer van FC Utrecht, Arjan van der Laan maakte het enige doelpunt.
Leider
De zege op Heracles was volgens Gert Kruys mede te danken aan de terugkeer van Willem Janssen in het elftal. Daardoor heeft FC Utrecht weer een echte leider in het veld staan, vindt Kruys.

"In mijn tijd was Jean-Paul de Jong de aanvoerder, maar ik denk dat je nooit over één leider kan spreken in een team", reageerde technisch-directeur Jordy Zuidam, te gast in Een Berg Sport, daarop. "Je hebt altijd meer spelers die een bijdrage hebben. Dat kan ook de kracht zijn van dit team, dat er naast Willem Janssen steeds meer mensen gaan opstaan."

"Ter Avest heeft het in zich om een leider te worden"


In de tijd van Gert Kruys was er al sprake van meer leiders. "Ik kwam in een kleedkamer team met Van Veen en Van Breukelen. Later kwam Van Hanegem daarbij. En toen we wat ouder werden, hadden we Du Chatinier. In het huidige team heeft Ter Avest het ook in zich."

De Ode van Korneel


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -