Jordy Zuidam: 'Vertrouwen dat deze selectie hoger gaat eindigen'

© RTV Utrecht
UTRECHT - In Een Berg Sport was technisch-directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht te gast. Onderwerpen van gesprek: de tegenvallende resultaten en de grote selectie. Dat laatste is vooral opvallend omdat FC Utrecht het afgelopen boekjaar opnieuw negatieve cijfers presenteerde.

Transfervrij

"Aan salarissen kost die selectie een aantal euro", erkent Zuidam. "Maar voor transfers was geen budget. Elke speler die is gekomen, was transfervrij." Het heeft wel geleid tot een grote selectie. Maar niet te groot, vindt Zuidam. "Je wilt meerdere systemen kunnen spelen en er moet voldoende concurrentie zijn. Daarna ga je zoeken naar de juiste afstemming."
Van de negen keer dat we gelijk gespeeld hebben, hadden we er zeker zes moeten winnen
Jordy Zuidam
"Het gaat erom dat de kwaliteit van de selectie zo hoog mogelijk is, en dat moet dan vertaald worden naar het beste elftal", vervolgt Zuidam. Gezien de stand op de ranglijst is dat nog niet gevonden. Maar Zuidam vindt dat ook vertekend. "Van de negen keer dat we gelijk gespeeld hebben, hadden we er op basis van de kansen zeker zes moeten winnen."
"De nieuwe spelers zijn allemaal transfervrij gekomen"
Maar dat is niet gebeurd en dus is FC Utrecht op dit moment de beste van het rechter rijtje. "Dat klinkt niet lekker, en we zijn ook teleurgesteld dat we daar staan", stelt de technisch directeur. "Maar we hebben er vertrouwen in dat we met deze selectie hoger gaan eindigen."

Het zit niet altijd mee

FC Utrecht wil dus nog steeds hogerop. Maar Zuidam realiseert zich dat de weg omhoog wel wat obstakels kent. "Je kunt niet verwachten als je aan het bouwen bent, dat het altijd meezit."
Jordy Zuidam blijft optimistisch
Analist Gert Kruys staaft dat met een voorbeeld. "AZ verspeelde op de laatste speeldag het kampioenschap en werd tweede. Een seizoen later werden ze elfde. Maar Van Gaal mocht blijven, en het jaar daarna werden ze kampioen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.