LIVEBLOG: Hake ziet wissels vlak voor tijd goed uitpakken

UTRECHT - FC Utrecht ontvangt zondagmiddag in de Eredivisie Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer René Hake wil de winst op Heracles Almelo een goed gevolg geven. Mis in dit liveblog niets van het duel tussen FC Utrecht en Sparta Rotterdam, dat om 14.30 uur van start gaat.
De wedstrijd is natuurlijk ook LIVE te horen op Radio M Utrecht (93.1 FM) met live commentaar van René van den Berg en de analyse van Gert Kruys. Lees hier de voorbeschouwing op het duel.
Eindstand: 1-0

Liveblog:

90+3' | Over en sluiten in stadion Galgenwaard, waar FC Utrecht dankzij een late treffer alsnog een verdiende zege boekt op Sparta. Reacties en meer straks uiteraard op Radio M Utrecht en www.rtvutrecht.nl/sport.
88' | GOAAAAL! Daar is dan toch de voorsprong voor FC Utrecht! Invaller Othmane Boussaid doet het! De invaller met een héérlijke afstandsschot in de linkerkruisin.g
80' | Met nog tien minuten op de klok gaan we het debuut van Remco Balk zien. De van FC Groningen overgekomen aanvaller komt voor Ramselaar.
76' | Zonde! Maher is er vandoor met de bal, maar dribbelt te lang door en ziet de vrijstaande Mahi over het hoofd. Auassar loopt hem in de rug, maar de vrije trap levert niets op voor Utrecht.
68' | Met nog dik twintig minuten op de klok grijpt René Hake in. Mahi en Boussaid komen in de ploeg, Kerk en Van Overeem gaan eruit.
67' | Pas de eerste échte kans in de tweede helft voor Utrecht. Van de Streek wordt gevonden in het strafschopgebied en zoekt Dalmau. De voorzet wordt bij de eerste paal gekeerd door Sparta-verdediger Beugelsdijk.
Sparta is scherper de kleedkamer uitgekomen. Ze zijn sterker in de duels.
Gert Kruys
55' | "Hands van Abels!", klinkt het op Radio M Utrecht. Het wordt niet gehoord door de arbitrage en dus voetbalt Sparta verder.
54' | Dalmau ontvangt de bal op de rand van de zestien, maar de controle ontbreekt. In de kluts neemt Ramselaar de bal mee, maar de Amersfoorter zou buitenspel gestaan hebben.
46' | Tweede helft is begonnen. Utrecht speelde helemaal geen slechte eerste helft, maar zal zich dit na rust willen omzetten in een of meerdere doelpunten.
45+2' | Rust in stadion Galgenwaard! FC Utrecht betreurt de gemiste kansen. Beide ploegen zoeken de kleedkamer op zonder doelpunten.
43' | Op slag van rust nog maar eens een kans! Dit keer is het Warmerdam (normaal aangever) met een aardige mogelijkheid. De vleugelverdediger verrast de Sparta-defensie, maar zijn schot leidt uiteindelijk tot slechts een hoekschop.
37' | Daar is het eerste gevaar van de bezoekers uit Rotterdam. Een vrije trap van Sven Mijnans verdwijnt een meter naast het doel Oelschlägel.
FC Utrecht geeft niets weg, maar het heeft zelf ook nog niks. Dat moet veranderen.
René van den Berg
27' | Bij Sparta is er al gewisseld. Aaron Meijers is naar de kant gegaan, Jeffry Fortes vervangt hem.
24' | Ai, ai, ai. Daar laat Utrecht opnieuw een grote kans liggen. Dit keer is Van Overeem degene die mist. De middenvelder neemt de bal goed met de borst mee, maar schiet de bal dan oog in oog met Okoye huizenhoog over.
12' | Derde kans voor de thuisploeg! Na een goede actie van Warmerdam komt de bal plots voor de voeten van Kerk, die lijkt te schrikken van de plotselinge kans. De aanname van de aanvaller is niet goed; kans verkeken.
5' | Daar is Janssen! Met een kopbal zoekt hij het doel, maar het is Auassar die in de weg staat.
1' | Meteen een goede kans voor Utrecht na de aftrap! Ramselaar was vertrokken en probeerde de Sparta-doelman met een lob te passeren, maar het schot wordt gekeerd door Okoye.

Aftrap: 14.30 uur

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük

Opstellingen:

FC Utrecht: Oelschlägel; Ter Avest, St. Jago, Janssen (c), Warmerdam; Van de Streek, Van Overeem, Maher; Kerk, Dalmau, Ramselaar
Sparta Rotterdam: Okoye, Abels, Beugelsdijk, Heylen, Meijers, Auassar, Mijnans, Harroui, Thy, Duarte, Engels

Warmlopen:

- Vorig seizoen wist FC Utrecht in eigen huis met 5-1 te winnen van Sparta Rotterdam. Dat was de laatste wedstrijd voordat de competitie werd stopgezet vanwege de coronacrisis.
- De laatste keer dat Sparta in Utrecht wist te winnen van de FC was in 1997. Het werd toen 0-1.
- Bij Sparta is Henk Fraser de oefenmeester. Hij kwam tussen 1986 en 1988 uit als speler voor FC Utrecht.
- FC Utrecht-aanvaller Mimoun Mahi beleefde bij Sparta Rotterdam zijn doorbraak in het betaalde voetbal. Hij speelde 32 duels in het shirt van de Rotterdamse club.
- Deze week versterkte FC Utrecht zich met aanvaller Remco Balk. Hij is na Hidde ter Avest de tweede winterse versterking van de club uit de Domstad.
- FC Utrecht staat in de eredivisie tiende met 21 punten. Sparta staat met hetzelfde aantal punten één plek hoger.