Wesly Dijs schaatst PR op 1.500 meter tijdens Wereldbeker: 'Met dubbel gevoel'

© Orange Pictures
SOEST - Schaatser Wesly Dijs heeft een nieuw persoonlijk record op de 1.500 meter gereden. De Soester reed tijdens de wereldbeker in Thialf een tijd van 1.44,69. Het was zijn eerste schaatsmijl onder de 1.45 minuut.
Het oude PR van Dijs stond op 1.45,03. Ook die tijd zette hij neer in Heerenveen, dat deed hij eind december tijdens het kwalificatietoernooi voor deze wereldbeker. Hij versloeg in zijn rit landgenoot Louis Hollaar.

Vierde plaats

Het persoonlijk record van Dijs was niet goed voor een podiumplek op de wereldbeker. Hij werd vierde achter drie landgenoten. Thomas Krol won, voor Patrick Roest en Kjeld Nuis.
Nuis was met 1.44,66 slechts drie honderdsten van een seconde sneller dan de Soester.
Je wil natuurlijk het podium op, dus het is een beetje een dubbel gevoel
Wesly Dijs
"Dat was een mooie rit. Ik kon goed racen tegen Louis en we hadden allebei een mooie tijd. Net niet genoeg voor het podium", baalt Dijs toch een beetje. "Je wil natuurlijk het podium op. Dus het is een beetje een dubbel gevoel. Ik heb nog nooit zo hard gereden."
"Roest pakte twee tienden op mij, dat wasjammer. En toen kwam Kjeld driehonderdsten eronder, dat was heel zuur", zegt hij. "Ik heb even uitgefietst en de beentjes omhoog gehad om te herstellen. Vanavond een massage en morgen er weer tegenaan op de 1.000 meter. Dan gaan we maar weer voor een PR."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.